Witam,skoro praktycznie to samo napisałeś mi na priva to juz może odpowiem tutaj:)
ja bym proponował jednak zmienić seryjne radio jeśli zależy Ci na dobrym dźwięku
seryjne radio z tego co pamiętam nie ma wejścia na wzmaka, no chyba że byś miał całe nagłośnienie Harman Kardon (czego pewnie nie masz skoro nie masz tam wzmaka ani suba)
jeśli pozostał byś przy seryjnym radiu to mimo ze nie masz wejście na wzmaka, można go podpiąć puszczając sygnał z głośnika, kupuje sie taki gadżecik na allegro:)
głośniki u mnie były 4ohm
w sowim wcześniejszym jagu wsadzałem woofer - efekt elegancki , tylko trzeba ściągnać wygłuszenie z pułki i zamontować ją tak żeby po dłuższym używaniu nie drżała od wibracji
jeśli szkoda CI miejsca w bagażniki bo podejrzewam że tam chcesz wsadzić woofer to są jeszcze dwa rozwiązania
- zamontować głośnik w pułce tak jak to mają jaguary z nagłośnieniem Harman Kardon, albo
- zainwestować w suba pod siedzenie , osobiście jeszcze nie testowałem, ale znajomy mówił ze gra rewelacyjnie i ja chyba się na to skusze
jeszcze odnośnie głośników
w drzwiach masz 13 czy 16? jeśli jeszcze 13
to śmiało zmień na odseparowany zestaw na zwrotnicach , jakbyś potrzebował fotki jak się za to zabrać to podaj emaila to CI podeśle
- pasuje zebys wygłuszył wszystki dzwi , to naprawde duzo daje
jeśli masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało
pozdrawiam