Sławko, duży ekran to jest w kinie. Nie chcę mądrkować ale uwierz mi że jeżeli miałbym grzebać przy aucie po to by z miernego dalej było mierne nie ruszył bym palcem. Kupno średniego radia, średniego wzmacniacza i średnich głośników nie da ci oszałamiającego efektu. A uwierz mi że przeciętny chińczyk z 7" wyświetlaczem na androidzie dupy nie urwie. Broń Boże nie mówię że prawo bytu mają tylko radia za naście tysięcy, bo tak nie jest.
Jedyne seryjne car audio które mi pasowało bez grzebania było w Lexus LS400. 7 fabrycznych głośników.
Zamiast kupować byle co ale fabrycznie nowe wolałbym rozejrzec się za używanym ale z jajami. To samo z głośnikami.
Za radio dałem tyle kasy że pewno gdybym miał żonę spałbym na wycieraczce, głośniki? 3 drożny zestaw Infinity Kappa CS1 od dawien dawna nie produkowany. Tzw wstęgi. Sub z tego zestawu kupiłem osobiście w Irlandii. Pozostaje kwestia wzmacniacza. Ja obstawiam (bo taki mam gust i tak mi pasuje) na starą Amerykańską szkołę. Ma bank będzie coś old school. Będzie to tak zgrane aby nie chciało się wysiadać z auta przed końcem płyty. Wszyscy kochają mp3. Ja tam wolę muzykę z CD. Zgadnij dlaczego.
Chcesz podłączyć oryginalny wzmacniacz? Ok ale nie zdziw się jak ogarniesz wszystko i nie będziesz zadowolony z efektu, schematy wtyczek znajdziesz tu na forum. Tniesz kable i lecisz. Ja osobiście stosuję szybkozłczki elektryczne i robię tak instalację aby nie wycinać wtyków. W razie czego wykręcam swoje audio i chowam a we wtyki zakładam fabryczne i musi grać.
PS. Panel od klimy zmieniałeś?