Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Wypadanie zapłonu na 3 cylindrze, wysoka kompresja.
sobrus:
Schematy są dostępne w internecie, poszukaj PDFa "X-Type Electrical Guide". Dokument jest w dwóch wersjach (przedlift i polift).
Są tam też dokładnie opisane zarówno wtyczki jak i kolory przewodów.
Do wymiany ECU potrzebne jest programowanie, inaczej niestety wywali błąd zabezpieczeń i auto na lawetę. Nie wiem niestety jak sprawdzić ECU domowymi sposobami.
Bardziej mi chodziło o temperaturę niż wilgotność. Na początku auto jeździło, ale też w marcu i kwietniu jest zdecydowanie chłodniej. Jeżeli ECU się przegrzewa, to można go schłodzić puszczając nawiew na nogi z klimatyzacji.
sztandi7:
Tu masz wszystkie schematy elektryczne do x400 :
http://www.jagrepair.com/JaguarXTypeElectricalOBDIIcodes.htm
sobrus:
O kurczę, a byłem przekonany że sa tylko dwie wersje :-super
Ziomal957:
Dzięki wielkie. :-thank
Kompletnie zapomniałem o tej stronce.
Będę musiał w wolnej chwili przeanalizować co i jak.
Ziomal957:
Update z dziś. Auto stało od soboty, pod chmurką. Temperatury niezbyt przyjemne, wczoraj ponad 30, dziś niewiele mniej. Jag stał i ładnie wyglądał, a jest czarny więc raczej nie było mu zbyt przyjemnie. Chciałem przejechać do garażu żeby podłubać i na dzień dobry zaczął nierówno pracować, po chwili check - P0353. W sobotę jechał normalnie, potem stał, dziś problem.
Dobrałem się do kabli. Wlutowałem się niedaleko wtyczki do zera od 3 cewki i podałem w inne miejsce.
Przy okazji podmieniłem cewki, na miejsce 3 przełożyłem cewkę z 1, na 1 wsadziłem cewkę z 3.
Po odpaleniu to samo. Nierówno i check z błędem P0353, mimo przełożenia innej cewki która błędu nie dawała, a ta która była na 3, błędu nie wysypała.
Auto nocuje w garażu, rano postaram się je odpalić. Powinno się trochę schłodzić i zobaczymy. Jeśli będzie ok, to będzie znaczyło tyle, że coś się smaży.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej