Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Wypadanie zapłonu na 3 cylindrze, wysoka kompresja.
q_nerk:
Sprawdź jeszcze jedną rzecz: połączenia masowe. NA pracującym silniku sprawdź napięcie między obudową silnika i minusem akumulatora, dodatkowo między minusem na instalacji a minusem aku, oraz między silnikiem a instalacją.
Słaba masa może też powodować takie cuda, sprawdzone wielokrotnie.
sobrus:
Ja bym sie trzymał pierwotnego problemu i jedynego który póki co został zdiagnozowany na 100%. A mianowicie wypada zapłon na 3 cylindrze.
Po wymianie cewek jeździłeś ~2 miesiące i poprawa z tego co rozumiem była, a więc problem prawdopodobnie rzeczywiście dotyczy zapłonu.
Jaki dokładnie błąd wyrzuca?
Skoro nie ma zapłonu, to albo iskra jest słaba (zasilanie, cewka, świeca, ECU) albo nie ma paliwa (wtryskiwacz?)
Czy podmiana cewek z innych poprawnie pracujących cylindrów coś pomaga?
Kompresji bym się nie czepiał póki co, tym bardziej że jest "po 15 barów" a więc na innych cylindrach jest tak samo,
Ziomal957:
Cewki przekładane między sobą, zakładane inne i problem pojawia się na tylko na 3.
Błędy to P0353 i P0303.
Raz odczytałem też P1316 i P0306, ale to raz i po usunięciu nie pojawiło się ponownie.
Te dotyczące 3 banku to to co za każdym razem się wysypuje jeśli już coś.
Na zamiennikach jeździć się nie dało, bo dwa raz dwa tygodnie raz jeden dzień i miały dość. Na oryginale jeździł dłużej, potem zapłon wypadał, dwa dni później pozostał tylko błąd a auto pracowało normalnie.
Świece były zmienione, wsadzone Denso T20TT.
sobrus:
Bład wskazuje wyraźnie na obwód cewki numer 3, nawet nie na świecę.
P0353 Jaguar Possible Causes
- Faulty Ignition Coil 3
- Ignition Coil 3 harness is open or shorted
- Ignition Coil 3 circuit poor electrical connection
- Faulty Engine Control Module (ECM)
Patrze na schemat elektryczny, każda cewka ma 4 przewody. Masę mają wspólną, drugi przewód też łączy sie potem w jeden, i po dwa do ECU.
Przyjrzałbym się wtyczkom i wiązkom z cewki trzeciej. Może też być, że ECU pada.
Czy zauważyłeś jakąś zależność od pogody, np w chłodne dni działa OK, w ciepłe nie?
Ziomal957:
Zależności od pogody nie stwierdziłem. Raz było wilgotno, ostatnio dość ciepły i suchy dzień. Raz po przejechaniu 30km, ostatnio było między 60-70km od rozpoczęcia jazdy.
Błąd owszem jest jasno od cewki.
Możesz podesłać schemat?
Masę mogę na krótko dopiąć do przewodu gdzieś blisko wtyczki, tylko nie wiem który przewód jest do czego.
Drugi, który łączy się ze wszystkimi, to pewnie zasilanie po stacyjce?
Jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie ECU? Można je po prostu podmienić na inne czy trzeba wtedy kodować kluczyk itd?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej