Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

X type 3.0 kręci tylko do 3 tys.

<< < (2/11) > >>

M.C.:
Ja jestem z Poznania. Sprawa wyglada jeszcze tak ze była wyciągana skrzynia automatyczna i wymieniana uszczelka i sprzęgło, wszystko po tej operacji zostało poprawnie podłączone wiec to raczej nie wina skrzyni.
Klapki w kolektorze sprawdziłem i jedna w ogóle nie reagowała na napięcie (12v) ta górna , wymieniłem ja i auto zaczęło działać tak jak powinno jedynie wyświetlał się błąd P1647 ( sonda w kolektorze) ale kręcił normalnie. Bylem bardzo zadowolony auto zostawiłem w garażu pojechałem do pracy a jak wróciłem o 23 i je odpaliłem to znowu wyskoczył błąd P0333 i kręci tylko do 3 tys😭 odrazu sprawdziłem ta górna klapkę z kolektora ale działa wiec rozkładam już ręce bo nie wiem co się mogło znowu stać.

Wentyl:
witaj

może ta stronka Ci pomoże

https://obdii.pro/

zerknij

pozdrawiam
wentyl

Driv3rrrr:
Dobra dobra ale chwila. W X Type czujnik stukowy jest 1 (słownie jeden)
Piszesz że najpierw był błąd 0332 później że 0333. Więc albo jak napisał kolega - zły moment dokręcenia albo uszkodzony czujnik albo źle wtyke przerobiłes.

Czujnik w X najlepiej szukać z X. W eSce niby podobny ale jak widzisz jednak wtyk inny.

Cała zabawa z szarpaniem to dalej wina tego czujnika. Przy uwalonej sondzie to auto jeździ. Wali check ale ma.moc

M.C.:
Już wiem ze to wszystko jest spowodowane tym czujnikiem spalania stukowego bo:
P0332,"Czujnik spalania stukowego 2 (Bank 2) - niski sygnał wejściowy"
P0333,"Czujnik spalania stukowego 2 (Bank 2) - wysoki sygnał wejściowy"
Tylko powiedzcie mi czym może być spowodowany wysoki sygnał ponieważ niski mogl być spowodowany uszkodzonym czujnikiem który wymieniłem ale wysoki od czego? Zle połączone przewody (na odwrót) czy za duży moment odkręcenia czujnika?

Driv3rrrr:
Może być uszkodzony czujnik. Mimo że nie wygląda to dość delikatny element.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej