Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

X type 3.0 kręci tylko do 3 tys.

(1/11) > >>

M.C.:
Siema. Jestem tu nowy i pisze szybko aby otrzymać konkretnych informacji ponieważ już nie mam sil😔
Jag kręci tylko do 3 tys i zaczyna się cały trząść tak jak by była odcinka na 3 tys.
Błędy jakie mi się wyświetliły:
P0332
P1229
P1647
P0915
P0158
P1000
P0138
PO191
W auci jeszcze coś dziwnie stuka raz głośniej raz ciszej ale obstawiam ze to coś z ostrzega (kompresor, alternator).
Postawiłem na błąd P0332 ze to wszystko wina knock sensora (czujnika spalania stukowego) i wymieniłem czujnik pod kolektorem ale niestety musiałem przerobić wtyczkę ponieważ nie pasowała.
Niestety ta operacja dała znikome rezultaty ponieważ większość błędów znikła tylko pojawił się:
P0333 i P1647 no i P1000 ale to podobno mało znaczący błąd.
Może ktoś powiedzieć za co mam się wziasc bo już ręce mi opadają.
Błąd P0333 to błąd knock sensora tylko podobno właśnie tego co wymieniałem a wcześniej się nie świecił a błąd P0332 który zniknął to błąd knoc sensora tego z przodu auta który nie był ruszany.
Błąd P1647 to podobno błąd sondy górnej z przodu auta.
Nie wiem od czego mam zacząć może coś podpowiecie?
Z góry dzięki 😉
Mam nadzieje ze temat nie zostanie usunięty bo jesteście moja ostatnia deska ratunku🙏

M.C.:
A i auto przy dodawaniu gazu zasysa tak powietrze jak by był filtr stożkowy a jest zwykły. Auto posiada instalacje LPG.

Kavaa:
Mam to samo w S-type 3.0 LPG przy tym komunikat restricted performance tylko po skasowaniu błędów komunikat znika i auto jeździ normalnie. U mnie błędy to P0191 P0172 P0174 i z tego co się orientowałem to za bogata mieszanka LPG we wtorek jadę ustawić i zobaczymy co będzie.

Boodzio2:
Czujnik stylowy działa jak mikrofon i bardzo ważne jest aby dokręcać go nie na oko tylko z dokładnie podana wartością momentu. Obstawiam nieszczelne lub źle działające klapy w kolektorze dolotowym

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

voitec:
A ja jeszcze zapytam inaczej ;-) skąd jesteś?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej