Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
X type 3.0 kręci tylko do 3 tys.
M.C.:
Dobra powracam do tematu ponieważ nie uporalem się do tej pory z autem. X został podłączony pod inne komputer na starym czujniku i wyskakuje błąd czujnika spalania stukowego nadal niski sygnał i pojawił się błąd P1582 co podobno odpowiada za przepustnice. Zauważyłem ze auto tak jak by chciało zassac powietrze i robiło to z oporem no i nadal kręci do 3 tys. Czy da się jakość dowiedzieć coś więcej o tym błędzie? Zbadać przepustnice lub ewentualnie zrobić adaptacje?
voitec:
A jak się kręci do tych 3k rpm, to miga check? Czy po prostu dokręca się do 3k i nie chce iść wyżej?
Driv3rrrr:
P1582 mówi tylko o tym że jest jakaś usterka w silniku. Tylko 99% diagnoskopów odczytuje to jako błąd przepustnicy
sztandi7:
P1582 to bardzo bezczelny błąd, który ciężko zdiagnozować bo zasadniczo mówi "o niczym", tak jak pisze Driv3rrr zazwyczaj odczytują go kompy jako przepustnica. Przeważnie jest on w parze z innymi błędami i lepiej najpierw zająć się nimi.
M.C.:
Auto kręci do 3 tys i ma odcięcie tak jak typowy tryb serwisowy a czek pali się cały czasnie ma żadnego migania. Czyli mógł by to być błąd czujnika spalania stukowego który się swieci jako P0332 i dobrego wywala P1582? Dodam ze mam rozebrany teraz osprzęt i swieci lądowanie akumulatora jeszcze ponieważ mam dosypiamy łożyska w rolkach.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej