Zgadza się, dość długo trzeba przytrzymać (klikając raz) żeby okna się otwarły / zamknęły. Dzięki za podpowiedzi.
Ale mimo tego coś jest ciągle nie tak. Przy pierwszej próbie otworzenia okien, wszystkie się otwarły, a przy próbie zamknięcia - tylko jedno (przednie po stronie kierowcy). Nastepnie gdy próbowałem odblokować zamki już bez dłuższego przytrzymania otwarły się tylko drzwi kierowcy (ale możliwe że to ma związek z dwuetapowym odblokowaniem auta, które gdzieś tam wlączyłem w ustawieniach). W każdym bądź razie ostatecznie umiem otworzyć z kluczyka wszystkie szyby, natomiast zasunąć mogę jedynie przednie szyby (po stronie kierowcy i pasażera), tylnie szyby się nie zamykają mimo że zamki się ryglują. Pewnie się jeszcze tym pobawię, martwi mnie to że trudo jest mi powtórzyć różne scenrariusze (raz przednia szyba się zamyka, raz nie).
Sprawdziłem jeszcze czy samochód dobrze wykrywa otwarcie drzwi - na właczonym zapłonie otwierałem po koleji drzwi i obserwowałem ekran między zegarami, rezultat: każde otwarcie / zamknięcie drzwi było wykryte.