Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Wypadanie zapłonu 3 i 5 cylinder, błąd katalizatora

<< < (4/5) > >>

voitec:
LillaMy, skrzynka na wiadomości się Tobie zapełniła ;-)

LillaMy:
Mogę mieć tylko 1 wiadomość, można to jakoś zmienić czy trzeba sobie dopiero zasłużyć na zwiększenie limitu  :)

LillaMy:

--- Cytat: sobrus w Maj 24, 2019, 10:11:48 am ---Odłącz akumulator na pare minut i zobacz jak pracuje na samej benzynie. Tyle możesz zrobić sama, a jeśli to pomoże to będzie bardzo cenna wskazówka.

--- Koniec cytatu ---

Akumulator odlaczony, nic to nie zmienilo, nadal przerywa na benzynie, wyswietlilo bledy p0305 i p1313

sobrus:
Dobra czyli to nie LPG, gaz odpuszczamy.

Coś mi się tu nie zgadza - o ile ja pamietam w X-Type bank 1 jest od strony ściany grodziowej (cylindry 1,3,5), a bank 2 jest od strony chłodnicy (cylindry 2,4,6).
Tak jest, ponieważ silnik w X jest (niezależnie od wersji) przekręcony o 90 stopni w prawo (w porównaniu do RWD).

Z błędu P0305 wynika, że coś jest nie tak z cewką numer 5, ta cewka jest Z TYŁU.

Natomiast błąd P0300 w połączeniu z P1313 oznacza najprawdopodobniej uszkodzony katalizator na tymże banku (pierwszym).
Ale przy uszkodzeniu katalizatora również wywala pojedyncze problemy z zapłonem, także P0305. Powinny czasem się pojawić również P0301 oraz P0303, bo cały bank działa wtedy źle.

LillaMy:
 Tak, dzieki powdpowiedziom voitca juz doszlismy do tego, ze mechanik zmienil nie te cewki... Jak tylko uda sie cos ustalic to dam znac na forum.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej