Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Czym karmicie kota?
Batman:
Ja zawsze starałem sie lac na BP i Shellu ale w sumie w tej chwili wiekszosc stacji jest w ajencach i konrola non stop jakosci jest
tomda:
pytanie Pawel
"napisz gdzie ta stacja jest"
Jest w Zabrzu przy Makro :-A
Viking:
Co do Shell Vpower Racing 100okt to jest bardzo dobry. Nie zauważyłem niższego spalania ale silnik pracuje zdecydowanie ciszej niż na zwykłej 95. Co do paliwa zalecanego przez producenta to trochę takie naciąganie ludzi, bo np w Irlandii jest tylko diesel i bezołowiowa 95. Nie ma żadnych paliw premium jak Vpower albo BP ultimate ani nawet zwykłej 98 a ludzie jeżdzą dużo lepszymi autami niż w Polsce i jakoś sobie radzą.
Viking:
Widzisz Radzio tutaj i tak wszystkie stacje (róznych koncernów) w regionie, mają to samo paliwo przywożone tym samym statkiem więc jest ono dobrej albo złej jakości i ciężko to stwierdzić. Jednak kontrola jakości paliw jest bardzo skuteczna i każda próba oszukania klienta kończy się ogromną karą. Tutaj 95 okt to 95 a nie 91 jak w niektórych krajach. Ale może ktoś wie jak to jest kiedy producent auta zaleca paliwo 98okt a sprzedaje auto na rynku gdzie to paliwo nie występuje. Czy w przypadku jakiejkolwiek awarii silnika sprzedawca może odmówić naprawy (na gwarancji) auta bo nie było zasilane paliwem podanym w instrukcji obsługi?
markos:
Witajcie.
Co myślicie o takich mitach:
Przynajmniej raz w roku dobrze przeczyścić auto wysoko oktanową benzyną. Np shell vpower99+
Do starych aut nie powinno się lać dużej ilości oktanów bo za bardzo wypłukują silnik?
Moim zdaniem warto raz w roku nawet staruszka przeczyścić. :-tylko
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej