Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

Czym karmicie kota?

<< < (6/10) > >>

irek35:
ja tankuję na shelu i jestem zadowolony

leszekzgd:
Nie ma reguły. Zwykle tankuję gdzie jest najbliżej, oczywiście pomijając jakieś popegierowskie stacyjki do których nawet strach jest podjechać.

d0magnum:
Ja kiedyś tankowałem na Lukoil bo mam pod domem , do czasu aż poszedłem z kanistrem po benzynę to kosiarki...przy wlewaniu do kosiarki na sitku od lejka została cała masa czarnych farfocli, wcześniej paliwo mieli czyste. I po tej jednej przygodzie zniechęciłem się do Lukoila i tankuję 98 Verva na Orlenie, diametralnie inna jazda autem, szybciej się wkręca na obroty, ciszej pracuje no i ta parówa w bułce co jakiś czas za punkty  :-V

wrojag:
Z benzyną nie ma większych problemów, ale za to tankowanie diesla to jest ruska ruletka.

Przy dieselku  problem zaczyna się już od momentu próby zatankowania.
Nie wiem dlaczego, ale mój XF prychał na ropę nalewaną  z dystrybutorów w Chorwacji i Słowenii zamykając wlew paliwa (głupi kawałek plastiku a problem bardzo poważny bo nie jesteś w stanie niczego wlać do zbiornika) w końcu musiałem mechanicznie udrożnić wlew (czytaj: zdenerwowany wbiłem kij od miotły we wlew i rozwiązałem problem raz na zawsze).
Zgodnie z zaleceniami poprzedniego sprzedawcy staram się tankować standardowe paliwo na Orlenie (unikam paliwa typu Verva ....) i jak na razie  nie narzekam. Przejechałem już na Orlenowej ropie  ok 160 000 i bez zastrzeżeń.

Dzery:
Hmm co kraj to obyczaj a ile ludzi tyle zdań. Ja zarówno kociaki (LPG benzyna) i wszystkie poprzednie autka (ropa) tankuje TYLKO na Lukoilu, dlaczego?
Lukoil jako chyba jedyny dystrybutor korzysta ze swoich dostaw
BP, schell bliska itp to nic innego jak orlen a te paliwa nie nadają się nawet do palenia liści czy do zapalniczek.
Najprościej zatankujcie napierw na swojej stacji sprawdzcie ile przejedziecie a potem zatankujcie na lukoilu i taka sama kontrola zdziwicie się ile mozna oszczędzić i jak sprawuje się auto
i do oponentów nie mam układu z lukoilem nie jestem ich handlarzem. :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej