Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Skrzynia automatyczna - problem ze zmianą biegów.

<< < (5/6) > >>

Kewin215:
Ja generalnie jestem z Poznania, skrzynia mi wysiadła w Zakopanem, a auto zostawiłem w takiej małej mieścinie obok nowego targu. Zrobili ją naprawdę bezbłędnie, zregenerowali sprzęgło hydrokinetyczne, filtr oleju, hamulec taśmowy, wszystkie potrzebne filtry jak i oleje. Za całość wyszło 4tys a skrzynią chodzi jak nówka

pzte90:

--- Cytat: Kewin215 w Marzec 28, 2019, 20:20:22 pm ---Opowiedz więcej o tych drganiach, może jakoś pomogę, jak one wyglądają ? Przy dodaniu gazu, czy zmianie biegu ? Ja w swoim x type regenrowalem całkowicie skrzynie i to pomogło i również miałem drgania

--- Koniec cytatu ---

U mnie wygląda to tak, że drgania pojawiają się przy około 100. I niezależnie czy wciskam gaz czy nie dalej są wyczuwalne. Dodam, że dziś trochę pojeździłem i mam wrażenie jakby było lepiej, wcześniej drgania były mocno wyczuwalne na zagłówku. Już sam nie wiem. To samo mam po wrzuceniu D i R też pojawiają się drgania których nie mam wcale na N. Tylko już na prawdę nie wiem czy coś wymyślam, czy ten typ tak ma.
Pozostaje mi tylko jeździć i zobaczę jak się sytuacja rozwinie. Może faktycznie nowa podpora się wykłada. A jak nic się nie zmieni albo pogorszy to pojadę na wyważenie wału na aucie.
Przede mną jeszcze wymiana opon, może tu leży problem.

Kewin215:
Powiedz mi skąd jesteś ? Bo u mnie co jak co nie ma drgań i z chęcią bym to zobaczył i pomógł doszukać się problemu

sztandi7:
Myślę, że odkryłem przyczynę przeciągania biegów w skrzyni. Po podpięciu do kompa znów pojawia się błąd P1582 - Electronic Throttle Monitor Data Available, co powoduje albo przepustnica, albo czujnik położenia pedału gazu, przez co automat nie do końca wie jak zmieniać biegi. Bardziej skłaniałbym się ku przepustnicy, co zgadzałoby się to z innymi moimi obserwacjami.

Wymiana przepustnicy w tych autach jest Plug&Play czy trzeba kodować ? Bo czujnik zapewne jest integralny z pedałem gazu?

Boodzio2:
Poczytaj ile jest przyczyn pod tym kodem ja znalazłem przynajmniej 5 .

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej