Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
XJ 2.7 2006
rav:
Co do nowych BMW - na YT ostatnio oglądałem, jak właścicielka wypowiadała się na temat awarii w swoim M4. Przy przebiegu 10 tyś. km wymieniona skrzynia (szarpanie w trybie sport), a po 20 tyś. amortyzatory (nie pamiętam na której osi). O ile jeszcze skrzynię mogę zrozumieć (jakaś wada, która wyszła na gwarancji), to amortyzatory przy tym przebiegu mnie zszokowały. Tak z ciekawości, przy jakich +/- przebiegach kwalifikują się do wymiany w naszych Jaguarach? ;D
Yoohas:
--- Cytat: a1410 w Styczeń 12, 2019, 09:33:01 am ---
--- Cytat: Yoohas w Styczeń 11, 2019, 21:13:21 pm ---@a1410 - porównywanie x350 i e38 to słaby pomysł. Nie te systemy walutowe ;)
--- Koniec cytatu ---
Mam oba w garażu, to porównanie nasuwa się tak jakby "z automatu".
--- Koniec cytatu ---
Jasne, tylko jaki jest sens porównywać auta z innych epok ;)
a1410:
Hmm...mając oba auta powiem otwarcie; nie dzieli ich żadna epoka, to są w użytkowaniu bardzo podobne samochody, Jaguar jest żwawszy, bo ma jeden bieg i 70 koników więcej oraz jest trochę lżejszy, 7-mka za to prowadzi się lepiej i ma znacznie wygodniejsze fotele. Hamują dość podobnie, skuteczność oświetlenia też mają bardzo zbliżoną, natomiast wnętrze 7mka ma większe i znacznie wygodniejszą tylną kanapę oraz pojemniejszy bagażnik. Jaguar ma biało-zielone oświeltenie deski, beemka pomarańczowe, ale co do konstrukcji są to bardzo podobne systemy. Co do elektroniki, wyposażenia i wystroju wnętrza, to poliftowa E38 jest też bardzo podobna do Jaguara, system nawiewu, ogrzewania i klimatyzacji ma trochę skuteczniejszy niż Jaguar, wyciszona jest też podobnie. Jaguar ma ciut lepsze audio, ale beemka trochę lepszą nawigację. Ale różnice są naprawdę niewielkie, przesiadając się z jednego samochodu do drugiego większej różnicy nie czuć. Dopiero E65 wprowadziło epokowe zmiany i poczujesz to najlepiej bezpośrednio przesiadając się z X350 do E65.
A co do pytania kolegi rav o amortyzatory; w żadnej z moich beemek nigdy nie zmieniałem amortyzatorów przed przekroczeniem przebiegu 300tys kilometrów. E38 z systemem EDC ma dzisiaj prawie 480tys i tylne siłowniki EDC są jeszcze oryginalne, przednie amory regenerowałem po 330tys i ta regeneracja jest ok i jeszcze nie wymaga ponowienia. Tą beemkę kupiłem z przebiegiem 120tys jako 3,5 letnie auto od pierwszego właściciela, który osobiście przekazał mi całą dokumentację auta i razem z nim byłem w serwisie, który to auto obsługiwał, więc przebieg i historia serwisowa były w pełni wiarygodne. Dodam jeszcze, że skrzynia biegów i most też są oryginalne, a silnik między wymianami robionymi co 20tys nie wymaga dolewki oleju i na wolnych obrotach pracuje tak równo, że tylko obrotomierz pokazuje, iż działa. W tym aspekcie Jaguar nie ma żadnych szans, bo V8 nie pracuje tak równo jak V12, a pewnie z powodu kompresora niewielkie, ale jednak jest zużycie oleju, jakieś 200ml na 1000km. I Jaguar ma trzy razy mniejszy przebieg :)
Yoohas:
Chodzi mi wyłącznie o to, że konkurencją dla x350 jest e65. Przecież to oczywiste, że e38 konkurowało z x300 i x308. I takie porównanie ma sens. Można równie dobrze porównać XJ SIII z e65. Albo X351 z e32. Tylko co nam to da?
Skoro wrażenia są zbliżone, to znaczy tylko tyle, że w 1994 r. Niemcy wypuścili auto, które jeździ jak Jaguar z 2003 r. ;D
Akurat tu nigdy nie miałem wątpliwości, co do jakości produktu BMW. Istnieje też szansa granicząca z pewnością, że W140 pod względem komfortu pokazuje x350 miejsce w szeregu. Nie mówiąc o x300 czy x308.
Tyle, że klienci Jaguara zapewne nie kierowali się wynikami testów Auto Bild.
marti:
Wyglada na to że ze spokojem 350-tkę można porównywać z W211, A6, i 5, bardzo mnie interesuje czy z x351 jest tak samo
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej