Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
XJ 2.7 2006
a1410:
--- Cytat: Yoohas w Styczeń 12, 2019, 23:42:09 pm ---Skoro wrażenia są zbliżone, to znaczy tylko tyle, że w 1994 r. Niemcy wypuścili auto, które jeździ jak Jaguar z 2003 r. ;D
--- Koniec cytatu ---
I taka jest prawda. X308 to też nie był samochód porównywalny z E38, tylko z E32, a x351 raczej porównać należy z E65 z nie F01. Jaguary są wobec BMW o model spóźnione, co nie zmienia postaci rzeczy, że są to fajne autka.
Hurricane też był słabszy ad Messerschmitta, a Spitfire od FW190 to jednak nie Niemcy ale Anglicy wygrali Bitwę o Anglię ;D
Yoohas:
--- Cytat: marti w Styczeń 13, 2019, 00:26:14 am ---Wyglada na to że ze spokojem 350-tkę można porównywać z W211, A6, i 5, bardzo mnie interesuje czy z x351 jest tak samo
--- Koniec cytatu ---
:-nie
Segment F porównywać z segmentem E? Można, tylko po co?
marti:
Porównywanie zawsze ma sens, a tak na marginesie, uważam, ale to jest tylko moje prywatne zdanie, że Jaguar do niemieckich aut jest tylko spóźniony pod kątem bajerów wyposażenia, ale nie pod kątem charakteru, i prowadzenia auta, tutaj uważam że Jaguar miażdży S, 7, i A8, niemiec to są duże i ciężkie, bardzo ciężkie krowy, które komfortowo jadą tylko na wprost, odcinają kierowcę od czucia samochodu, sprowadzając prowadzącego tylko do trzymania kierownicy, x350 w stosunku do niemiec w 100% oddaje władze kierowcy, jest sporo lżejszy dzięki aluminiowej konstrukcji, a co za tym idzie, przy żwawiej jeździe ma się poczucie że prowadzimy auto o dwie klasy niżej, tak masa auta ma tutaj kluczowe znaczenie, więc jak ktoś lubi bardzo żwawą jazdę, to x350 polecam w 100%, a na pewno będzie więcej wrażeń niż u niemieców, właśnie dlatego wolę to auto od niemiec.
a1410:
--- Cytat: marti w Styczeń 13, 2019, 23:58:02 pm ---Porównywanie zawsze ma sens, a tak na marginesie, uważam, ale to jest tylko moje prywatne zdanie, że Jaguar do Niemców jest tylko spóźniony pod kątem bajerów wyposażenia, ale nie pod kątem charakteru, i prowadzenia auta, tutaj uważam że Jaguar miażdży S, 7, i A8, niemieckie to są duże i ciężkie, bardzo ciężkie krowy, które komfortowo jadą tylko na wprost, odcinają kierowcę od czucia samochodu
--- Koniec cytatu ---
Widać, że mało albo wcale nie jeździłeś pojazdami niemieckimi. Napisałem to kilka postów wyżej, że X350 prowadzi się gorzej od E38, które z kolei prowadzi się gorzej od E65, a obie te beemki prowadzą się podobnie, lecz jednak trochę gorzej, niż adekwatne rocznikowo A8. Co do Mercedesów zgoda, tu Jaguar nie jest gorszy, natomiast silnik i przeniesienie napędu w X350 w niczym nie odbiegają od żadnego z niemieckich.
Natomiast co do porównań i zaliczania modeli do poszczególnych klas; jeżeli Jaguara X350 ktoś zalicza do klasy F to chyba sobie żartuje! Wnętrze X350 odpowiada raczej BMW E39, czyli nie siódemce, a piątce i do tego E39 ma o połowę większy bagażnik...wiem, bo mam też E39 540
Yoohas:
--- Cytat: a1410 w Styczeń 14, 2019, 19:13:51 pm ---jeżeli Jaguara X350 ktoś zalicza do klasy F to chyba sobie żartuje! Wnętrze X350 odpowiada raczej BMW E39, czyli nie siódemce, a piątce i do tego E39 ma o połowę większy bagażnik...wiem, bo mam też E39 540
--- Koniec cytatu ---
Myślę, że 99,99% świata motoryzacji zalicza XJ do segmentu F. Ale to drobiazg.
Tak, jakby wnętrze lub, co śmieszniejsze, pojemność bagażnika decydowała o przynależności do segmentu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej