Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
air suspension
promotion:
nalezy tylko jedno dodać do tych info o regeneracji . po regeneracji w nagangast ( robia to naprawdą dobrze ) amorek jest o ok. 1 cm krótszy ( takie info otrzymałem z nagangast - amorek przez ich regenerowany przelatał ok 35-40 tys. km ) , więc teoretycznie powinno się wykonac po wymianie kalibracje zawieszenia , ja po ponownej regeneracji tego samego amorka tak zrobiłem . Co do samej regeneracji to skoro teraz są amorki po 450 usd na amazonie to chyba już się regenerowac nie opłaca .
JAG08.2018:
kalibracje zawieszenia tzn, wypoziomowanie komputerowe czy jeszcze coś innego? 450 usd to pewnie jakies 1650 + przesyłka, to pewnie pod dwa koła by wyszło, a wypadałoby wtedy pewnie zmienić obydwa z przodu to juz daje nam ze 3500 tysiaca na lekko i jakis montaż i wypoziomowanie, czyli ponad 4 to już sporo biorąc pod uwage regeneracje jednego za 950 i koszty ww. Czy źle myśle?
promotion:
kalibracja u mojego serwisanta to koszt 100-150 zł , co do regeneracji to po prostu napisałem jak ja uważam , regenerowany pochodzil ok 40 tys. km , nowy pochodzi 150-200 tys km , kwestia ile chce się latać kotem , ja swojego zostawiam u siebie w garażu na zawsze więc w moim przypadku teraz jak padnie amorek to kupuje nowy
JAG08.2018:
aha, to nie drogo, bo w aso podobno krzyczą pare setek. Źle zrozumiałem, to w takim razie lepiej by sie opłacało kupować nowy skoro taka jest różnica w przelocie. Ja też kupiłem z myślą trzymania go dłużej, o ile koszty napraw mnie nie przerosną. Mógłbym zainwestować w nowe tylko żeby ktoś mi dał pewny namiar, najlepiej sprawdzony.
JAG08.2018:
Witam, czy ktoś może kupował amortyzatory producenta Aerosus? Oferują je w dobrej cenie około 1400zł. I tak zastanawia mnie jakiej mogą być jakości czy opłaca sie je kupić. Do tego czy ktoś poziomował auto sam po wymianie takiego amortyzatora? pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej