Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
air suspension
JAG08.2018:
Panowie potrzebuje jeszcze raz podpowiedzi, wcześniejszy mechanik twierdził że mam nieszczelną poduche, a okazuje się że jednak to chyba układ jest nieszczelny. Objawy są takie że nie zawsze się podnosi zawieszenie, czasem w trakcie jazdy opada, a po zgaszonym silniku opada od razu cały z każej strony równomiernie. A nie jak to wcześniej twierdził mechanik że prawy przód opada, bo usłyszał syczenie z tej strony. Co to może być w takim razie? Gdyby to był jeden miech to opadał by cały czy tylko ta część auta?
Driv3rrrr:
Spryskać sprejem albo woda z mydłem po połączeniach. Może sekcja w rozdzielaczu puszcza
Boodzio2:
Pneumatyka w 350 działa na kilka sposobów. Min. co 24 godziny układ się budzi i sprawdza poziomowanie auta i go koryguje ale jeśli dobrze pamiętam tylko wykorzystując rezerwy powietrza w butli ,bez użycia kompresora. Kompresor tylko pracuje przy uruchomionym silniku. Użyj pianki wykrywacza do gazu ,lub umieszaj sobie wodę z mydłem i każdy element sprawdź. Wejścia na miechy ,oraz rozdzielacz w bagażniku. Do kompresora aby się dostać najprościej ściągasz lewe przednie nadkole.
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
nowyzielony:
--- Cytat: Boodzio2 w Grudzień 12, 2018, 21:28:03 pm ---Za 1200 można kupić niemieckie nowe szt z dwu letnia gwarancją dedykowane do 350.
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
--- Koniec cytatu ---
To jak to jest z tymi amortyzatorami od Aerosus, jest sporo opinii, że to kiepskiej jakości "chińszczyzna". Ktoś kupował od nich - jak to jeździ?
https://www.opineo.pl/opinie/aerosus-nl/4#opinie
Nawigacja
Idź do wersji pełnej