Witam. Czy błąd "Restricted Perfomance" może mieć wpływ także na pracę skrzyni biegów? Skrzynia pracowała bardzo fajnie przy kupnie auta. Zrobiłem 2 tysiące km i wymieniłem w niej statycznie olej z filtrem (tydzień temu). Miałem wrażenie, że jeszcze lepiej zaczęła pracować. 2, 2.5tyś obrotów i pyk, następny bieg, pięknie, aksamitnie, niezauważalnie... 3 dni temu zaczęła inaczej zmieniać, nie szarpie, ale czuć wyraźnie bardziej przełożenia (szczególnie 1-2, 2-3). Przy dynamicznym przyśpieszaniu jest ok (tak jakby wiedziała, co ma robić), ale gdy rozpędzam się powoli, to w granicach 2tyś obrotów już... nie wiem, jak to opisać. Lekki kangurek? Na np. 3 czy 4 biegu potrafi chwilę się "wahać się" przy 2.5tyś i dopiero wrzuci wyższy bieg (przy tym wrażenie lekkiego pchnięcia auta w przód). Ktoś, kto by się przejechał, pewnie powiedziałby, że jest ok, ale ja jeździłem tym autem przez ostatnie (prawie) 2 miesiące dzień w dzień i mam porównanie
Stąd pytanie czy check i często wyskakujący wyżej podany błąd może mieć w tej kwestii jakieś powiązanie? Olej spuszczony był bardzo ładny. 5l weszło, wlane na odpalonym, ciepłym silniku. Raczej skrzyniarze nic nie pochrzanili, bo później skrzynia chodziła super.