Witam szanownych forumowiczów
Długo nosiłem się z zamiarem kupna Jaga i w końcu mi się to udało.
Od miesiąca sprawdzam jak Jag się zachowuje sprawdzam spalanie oraz trakcję czytam instrukcję, poradniki itp.
Zakładam ten wątek ponieważ chcę wprowadzić szereg usprawnień oraz udokumentować pracę związane z przywróceniem Jaga do świetności w czym pomoże mi bardzo Wasza pomoc.
Mam nadzieję że tak obszerny wątek będzie mógł istnieć na forum jako cały "projekt" ponieważ nie chcę rozbijać każdego pytania na drobne a osoby zainteresowane postępem będą mogły obserwować prace w jednym miejscu. (prośba do moderatorów o ewentualną sugestię gdzie wątek najlepiej pasuje)
Wstępna lista którą ledwo zacząłem pisać i która na pewno będzie modyfikowana
Lutowanie kostki air bag pod fotelem pasażera
instalacja gazowa - poznań i okolice gdzie, jak - ile to kosztuje na co zwrócić uwagę
wymiana opon i felg na większe - różnica w spalaniu oraz wybijaniu się zawieszenia oraz różnice w wybieraniu nierówności - czy warto, na co zwrócić uwagę
wymiana tarcz oraz klocków hamulcowych - jakie polecacie na co zwrócić uwagę
filtra kabinowego
filtra oleju
oleju - millers 5w30?
płukanka silnika - jak dobrze przeprowadzić?
oleju w skrzyni biegów - zrobić samemu czy zaprowadzić do serwisu - nadal jeśli się da - w okolicy poznania
obicia tapicerki fotele podłokietnik - odrestaurowanie wnętrza które jest trochę zniszczone codziennością (chcę kupić zestaw prawie nowy od anglika - muszę sprawdzić jak ma się elektryka fotela kierowcy eu do pasażera ang)
nagłośnienie - dołożenie zestawu głośników Alpin
klimatyzacja - czym nabić jakie są różnice w mieszance co muszę o tym wiedzieć?
telefon z opcją strumieniowego przesyłania muzyki bluetooh
wymiana navigacji na androida
Karoseria
wymiana
-maska
-błotnik prawy przedni
zderzak przedni i tylny
czujniki parkowania przód - czy da się to dołożyć
Chcę nagrać filmy na yt przy każdej pracy aby zapełnić trochę lukę w internecie na temat tego pięknego wozu
Dajcie znać co o tym myślicie