Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
XF 2009 3,0D S 275KM padł po 2 dniach:( pomocy
nordyk:
Zbychuro, myślę, że ta odcinka na każdym biegu jest powodem wystarcza panewek. W połączeniu z 5w30 który przy palowaniu traci film - zrobiło się tak jak u Ciebie. Ja zapytam w sklepie który olej 5w40 polecą przy 100C° lepiej ochroni silnik. A C2 może nie zaszkodzi filtrowi
ziutek567:
lejcie normalnie 5w40 ja w tym momencie zalałem elfa, bo po pałowaniu na 5w30 lampka potrafiła na wolnych mi sie żarzyć (chociaż inny silnik to i tak ten olej jest za wodnisty). A do paliwa czasami dodatek do dwusuwów to nie dość że wtryski ochroni to podobno dpfowi nie szkodzi
nordyk:
Co jest na rzeczy, że np. kolega w audi 2.0tdi leje motula C2 bo tak każe serwis a u jaga C1 ? Pojemność filtra, sposób wypalania ? C2 ma więcej molibdenu siary fosforu i innych pierwiastkow niż C1. W lancii leje do zbiornika olej do 2 T. Ale tam nie mam dpfa. Przy dpfie momentalnie górną zawali sądzą z oleju który w paliwie był.
phoenix0000:
Witam, ja niedawno wymieniałem silnik w kocie tylko że 2,7. Kompletny silnik od 12do 15 tys trzeba liczyć plus robicizna. Ja w swoim warsztacie płaciłem 3000 zł za wymiane. Dodatkowo filtry i płyny gdzieś około 1000zł.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej