Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

XF 2009 3,0D S 275KM padł po 2 dniach:( pomocy

(1/4) > >>

Napster:
Witam wszystkich. Mam ogromny problem i szukam pomocy-rozwiązania-porady na temat mojej przygody. A więc... Długo szukałem takiej dokładnie wersji. Po innych postach odpuściłem sobie 2,7d i w piatek kupiłem 3,0D S. Zrobiłem do domu 400km wszytsko git. Przebieg 150tys serwis PL w JAGUAR AUTO REDUTA Warszawa. W weekend auta stało a wczoraj po nocy po odpaleniu lekko zaczęło stukać tak jakby na dole z przodu. Odrazu pojechałem do mechanika żeby zobaczył. Posłuchał mówił że chyba jakaś rolka stuka i trzeba ją zlokalizowac.  odpaliłem raz jeszcze i zaczeło walić coraz mocniej aż w końcu auto zgasło. Dodam że żadna kontrolka sie nie paliła. Rozebrali plastiki dolotu filtr itd i okaząło się że jak kluczem kręci wałem to idzie tylko kawałeczek do przodu i do tyłu i dalej stoi:( okienkiem rewizyjnym sprawdził że pasek rozrządu jest i da się nim kręcić. Auto mam od 3 dni..dzwoniłem do właściciela i opowiedziałem mu sytuacje. nie wykręca sie jakoś wcale i twierdzi że mu głupio idt żadnen handlarz, kupiłem od gościa z grupy jaguar z FB. Czy ktoś może podpowiedzieć? Korbowód?panewki?tylni rozrząd? Olej sprawdzałem w niedzielę i na wskaźniku pokazało stan do końca i niepaliły się żadne kontrolki.  Proszę o pomoc

Driv3rrrr:
Wygląda jakby coś z rozrządem

Napster:
Może ten pasek z tyłu? Od czego w ogóle zacząć czy misa w dół czy grzebać przy rozrządzie? 150tys ma dopiero mozliwe żeby ten z tyłu pękł?

zbychuro:
Panewki wg mnie.W moim po pęknięciu tłoka i jego wymianie dojrzeliśmy ze zdziwieniem wytarte panewki górne korbowodu.Przebieg 155 tys. km ,wymiana oleju co 10 tys km Millers C1.3/4 przebiegu autostrada V=220-250 km/h.Reszta stan b. dobry.

ziutek567:
ja bym obstawił pęknięty wał, no ale jak nie zajrzysz to sie nie dowiesz

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej