Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
[Przed zakupem] Najczęstsze usterki?
xsnailx:
kamera to najprawdopodobniej oslawiona wiazka w bagazniku :) z kratkami / tpms u mnie problemow niedoswiadczylem do tej pory. co natomiast denerwuje z pierdol to migajaca czasem lampka w srodku od strony kierowcy i zle zaprojektowane liczniki gdzie czasem drza wskazowki (kazdy xf z ktorym sie spotkalem mial ten problem)
rmazurek:
Nie wypowiem sie odnosnie benzyny bo nigdy nie mialem ale jesli chodzi o diesla to tez nie jest az tak strasznie. Serwisowany co 10kkm nie bedzie sprawial problemow jesli dbasz o turbiny(chlodzenie itp). Wazne zeby nie kupowac diesla do jazdy na krotkich odcinkach bo beda problemy z DPF.
kamis:
--- Cytat: xsnailx w Czerwiec 22, 2018, 13:20:53 pm ---kamera to najprawdopodobniej oslawiona wiazka w bagazniku :) z kratkami / tpms u mnie problemow niedoswiadczylem do tej pory. co natomiast denerwuje z pierdol to migajaca czasem lampka w srodku od strony kierowcy i zle zaprojektowane liczniki gdzie czasem drza wskazowki (kazdy xf z ktorym sie spotkalem mial ten problem)
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie. Lampki w środku - mega denerwujące, same się zapalają - pomaga wymiana żarówek, ale też nie eleminuje problemu w 100%. Co do liczników, mnie irytuje brak prezentacji bieżącego przełożenia skrzyni, ale to raczej kwestia przyzwyczajenia.
xsnailx:
Kamis- a jakie zarowki polecasz bo ja juz chcialem cala elektronike lampki wymieniac ?
kamis:
--- Cytat: xsnailx w Czerwiec 22, 2018, 14:11:56 pm ---Kamis- a jakie zarowki polecasz bo ja juz chcialem cala elektronike lampki wymieniac ?
--- Koniec cytatu ---
http://www.ebay.co.uk/itm/311486519989 - czy polecam - nie wiem. Z całą pewnością jest dużo lepiej niż było. W zestawie dostałem beczkę do bagażnika, która była za krótka. Dokupiłem pasującą na alledrogo. Z perspektywy czasu oceniam, że jedyną zaletą zestawu jest jego kompletność i fakt, że po prostu pasuje. Natomiast jeśli ktoś wie czego konkretnie potrzebuje, lepiej kupić na alledrogo - będzie taniej i szybciej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej