Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
[Przed zakupem] Najczęstsze usterki?
xsnailx:
w v8 lubia padac elementy gumowe (wezyki podcisnienia czy wentylacji skrzyni korbowej) ale to groszowe sprawy i mozna bez problemu wymienic samemu). po zakupie polecam jako pakiet startowy odrazu wymienic swiece, i termostat.
Demo:
Ja bym sie nie zastanawiam i bral 4.2
jaguarstype2004:
3.0 można taniej znaleźć, ale tylko 4.2 też bym brał i taki będę kupować w niedalekiej przyszłości
xsnailx:
dokladnie, tylko 4.2 / 4.2 SC - silnik pancerny lub opcjonalnie 5.0 po 2013 r (takie auto to i tak trudno znalezc).
Uwazac trzeba na 3.0 SC - plastikowe bypasy z tylu silnika.
W kazdym 5.0 na start pompa wody do wymiany :) a 5.0 / 3.0 Sc przed 2013 rozrzad na start do wymiany na poprawiony (napinacze lubia sie wybijac)
Silniki nowej generacji (5.0 / 3.0 Sc) jezdza na wodnistym oleju i nie ma co sluchac producenta co do interwalow wymian - wymiana co 10k km i bedzie dobrze
kamis:
Ja od siebie dodać łyżkę dziegciu do tego co napisaliście. Otóż 4.2SC – super. Silnik super, skrzynia super – zero uwag, ani problemów. Natomiast ja osobiście z tym autem mam dwa zasadnicze problemy. Po pierwsze w tym aucie jest dużo pierdół, drobnych problemów, które irytują. Czujniki ciśnienia, czujniki parkowania, kamera, kratki wentylacji drżą przy otwieraniu, klapka wlewu paliwa, itd. No i tu dochodzimy do drugiego problemu, otóż ja na południu Warszawy nie mam żadnego serwisu, który byłby w stanie sensownie zająć się autem. JLR – dno, poniżej krytyki. Inne warsztaty boją się auta – klocki, tarce – ok, ale innych problemów się nie podejmują. Z zawieszeniem nie mam problemu żadnego, ale ja robię 5-10kkm rocznie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej