Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Instalacja gazowa - temat tabu czy temat rzeka ????
robertth:
--- Cytat: naughtycat23 w Styczeń 19, 2010, 15:08:13 pm ---po co komu Jaguar XJ 4l skoro może mieć x typa 2d ??? Bedzie i ekonomicznie i po Jaguarowsku.
Można szukać oszczędności i kupić bilet miesięczny tylko po co wtedy posiadać Jaguara ??????
--- Koniec cytatu ---
Ja widzę inne korzyści posiadania Jaguara, a na pewno nie są to oszczędności... ;)
Whisnia:
--- Cytat: naughtycat23 w Styczeń 19, 2010, 14:28:06 pm ---Skoro gaz jest równie przyjazny co benzyna prosze o odpowiedz na pytanie dlaczego koncerny seryjnie nie produkują samochodów na gaz jedynie zdażają sie przypadki dodatkowych instalacji gazowych ????? Słucham..... :-gwizd
--- Koniec cytatu ---
Nie chcę snuć teorii spiskowych, ale komu oprócz użytkowników zależy na gazowaniu samochodów (Jag to też samochód), skoro gaz jest 2x tańszy niż benzyna??? Za co arabowie budują rekordowo wysokie budynki jak nie za kasę z ropy? To się kolego nazywa lobbing.
Abstrahując, dość mam już na tym forum słuchania jakim to gaz jest obciachem wiesz? Nie po to jest to forum!!!
Kiedyś był pierwszy Jag z silnikiem Diesla, pierwszy Jag z napędem na przednią oś, pierwszy Jag z nadwoziem kombi... no i co z tego??? Jag to Jag
Ja mają Jaga na gaz i jeżdżąc nim na co dzień (70km dzień w dzień) mogę szanowąc tę markę bardziej niż szpaner jeżdżący na codziń 19tdi a Jaga wyciągający z garażu w niedzielę (broń boze w zimie). Używanie argumebtu że "biedny se kupił dżaga i se pszerobił na gaza bo se go nie stać " jest nieporozumieniem. Nie takie samochody (z całym szacunkiem dla Jaga) jeżdżą na gaz. A ja nawet jak kupię Tatę Nano (bogaczom jedźącym jagami na PB98 - a może jednak 95 co? przypominam, że to oficjalnie najtańszy samochód na świecie) to też ją zagazuję. :-thank
nowicjusz:
BMW produkuje seryjnie auta na CNG ,opel na LPG i chyba jeszcze Renault.wbrew opini wiele marek wyjezdza juz z fabryczną instalacją gazową wprost z fabryki .
No ale jesli ktos zarabia pięc razy tyle niz wynosi srednia krajowa i miesięcznie przejezdza 200 kilometrów gdy ma duzo jezdzenia to pewnie tak mysli ze po co gaz jak fabrycznie była benzynka.
Batman:
Jezeli mowa o 3 serii i LPG to mówie nie i basta ale jezeli bym mial X-type czy S-type to gaz mile widziany. O wiele lepiej widze LPG w jagu niz klekoczącego 130-o konnego diesla w X-type. Niechce nikogo obrazić bo autko ma swoich zwolenników , a silnik dobrze znany z mondeo nieźle sie sprawuje ale dźwięk diesla wogóle nie pasuje do jaga.
kyrios_paulus:
To nie pasuje do Jaga...
Tamto nie pasuje do Jaga...
Siamto nie pasuje do Jaga...
Łatwo wam przychodzi ferowanie wyroków ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej