Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Instalacja gazowa - temat tabu czy temat rzeka ????
filar12:
--- Cytat: _radzio1 w Lipiec 01, 2009, 21:49:16 pm ---silnik w jaguarze jest dosc specyficzny i ma chwilowe dość duze zapotrzebowanie jesli kręcimy go do maksymalnych obortow a jak wiadomo zbyt uboga mieszanka skutkuje sie wypalaniem gniazd jak i zaworow oraz stopienie sie katalizatów a i przy okazji spalenie sąd lambda.Moja propozycja to udać sie na hamownie by sie o tym przekonać lub z jakimś monterem od gazu by sprawdził jaki jest skład mieszanki przy max obrotach :-za
--- Koniec cytatu ---
Fakt najlepsza jest hamownia lub prosta wzdłuż torów ;D jeden taki manipulator skapitulował przed zmianami w instalce :-wings i nie daje znaku życia prawie
pozdro
kubaledzion:
Witam widzę że temat instalacji gazowej wywołał dyskusję wieć się wypowiem ----ponad rok temu zakupiłem mojego Kotka z holenderską instalacją gazową tygodniowo robie ok 1000km i jestem naprawdę bardzo zadowolony ,sprawdzałem kilkakrotnie ile pali i naprawdę jest to ok 12-14l /100km . Podłaczając komputer sprawdzałem parametry silnika i naprawdę nie odbiegają od normy praktycznie gaz czy benzyna wszystko w normie . Przy teście mocy z komputerem na gazie moc spadła o 6% wiec naprawdę nie wiem w czym macie problem interesuję się elektroniką samochodową wiec chetnie pomogę ---pozdrawiam :-za (oszczedzają bogaci wiec i nam się opłaci )
v.studio:
--- Cytat: kubaledzion w Lipiec 06, 2009, 23:23:25 pm ---Witam widzę że temat instalacji gazowej wywołał dyskusję wieć się wypowiem (oszczedzają bogaci wiec i nam się opłaci )
--- Koniec cytatu ---
w aucie innej marki mialem lpg.
czy w jaguarze jestem za instalacja lpg?
nie nie jestem za -- lecz nie neguje tych co ja maja.
z punktu ekonomiczngo zuzycia paliwa niezle rozwiazanie,
z punktu zuzycia czesci-
czy porownywal ktos z was tak naprawde czesci po uzyciu lpg do czesci zuzytych w exploatacji tylko na benzynie?
?????? ?????? ?????? ??????
ja nie porownywalem- :-wstyd
szpulek:
Ktos poruszyl temat hamowni.. Jak shamowac jaga z automatem?
Ja widzialem zdjecia glowicy z camry v6 po 300kkm, wiekszosc na gazie. Fajny ksztalt mialy zawory :)
pzdr
qbaty:
--- Cytat: szpulek w Lipiec 10, 2009, 09:45:18 am ---Ja widzialem zdjecia glowicy z camry v6 po 300kkm, wiekszosc na gazie. Fajny ksztalt mialy zawory :)
--- Koniec cytatu ---
Tylko, żeby mieć pełny obraz trzeba by mieć głowicę z takiego samego silnika, z podobnym przebiegiem zrobionym tylko na benzynie.
--- Cytat: szpulek w Lipiec 10, 2009, 09:45:18 am ---Ktos poruszyl temat hamowni.. Jak shamowac jaga z automatem?
--- Koniec cytatu ---
Też mnie ten temat zawsze nurtował - zapraszam do dyskusji tu:
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,5088.0.html
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej