Kiedyś czytałem o takim przypadku jak na prostej drodze podczs szarówki zderzyły się 2 auta. Typowe uderzenie jak podczas testów NCAP, czyli dwa auta jadące naprzeciwko siebie i trykają się rogiem. W tym wypadku auto B musiało zjechać ze swojego toru, żeby przydzwonić w auto A. Pan z auta A wkurzony, że jak to pan B mógł go nie widzieć, że co on ślepy jest xenonów nie widzi, że pogoda super i wogóle nocy jeszcze nie ma i ah i oh. Przyjechała Policja i pytają się Pana B co było powodem takiego zachowania. Oślepiło mnie auto A i nie widziałem gdzie jade. Jak sie okazało auto A miało HIDy i świeciło wszedzie tylko nie na droge. Oczywiście Policja ukarała mandatem za spowodowanie wypadku kierowce auta A. Myślę że również miał problem z odszkodowaniem jeśli miał AC.
Ja rozumiem Waszą chęć posiadania xenonów. Jak to golf II, opel astra czy mercedes 124-ty mają, a wy macie JAGUARY!!! i macie tylko halogeny. Wstyd. O ile ja nie miałem takiej opcji (X300 nie wychodził na xenonie), o tyle Wy mogliście sobie szukać wersji z xenonem, a nie rzeźbić teraz w gównie. Chcesz xenon? Kup Oryginalny reflektor, przystosowany do żarnika xenonowego z oryginalnymi przetwornicami, przerób instalacje i ciesz się legalnym xenonem. Ale nie, bo to kosztuje dużo pieniążków.
Pozdrawiam.