Witam!
Nadszedł dzień, w którym i ja potrzebuję Waszej pomocy. Jestem szczęśliwym posiadaczem XF 3.0 275 km wersja S, jednak przymierzam do zakupu x260 3.0 300km 2017r wersja portfolio. Jeżeli chodzi o obecne autko jest w najwyższej opcji wyposażenia oraz posiada oznaczenie S. Co do nowych diesli oznaczenie zauważyłem, iż przechodzi w literkę R czyli na odwrót ( 11-15r wersja R to benzyna zaś S diesel)
. Patrząc na nowego jest również ostro nabity - kamera 360, stabilizacja toru jazdy, wentyle, elektroniczne zegary itd itp. Samochód jest w wersji, jak wcześniej wspomniałem, portfolio lecz nie posiada on symbolu i znaczka R ( na kierownicy, listwach błotników). Moje pytanie brzmi: jakia jest różnica wizualna i czy jest wyposażenia w wersji R a zwyklym ( po za zderzakiem przednik a właściwie chyba tylko ich kratkami z listwami po bokach), czy może być wersja portfolio i R jednocześnie ( tak jak w poprzednim modelu )? Proszę też o podzielenie się swoimi uczuciami odnośnie jazdy, wygody itd. Na co zwrócić uwagę przy kupnie no i ogólem wszystko co powinienem wiedzieć.
Kłaniam się nisko