Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Wymiana silnika 3.0v6
sztandi7:
Przyjmijmy, że pacjentem jest autko z 3.0 V6 AWD aut. Wymiana UPG w tym aucie jest upierdliwa i pracochłona - nie oszukujmy się.
Opcja A: Pozwolę sobie trochę podywagować. Kupujesz używany silnik za powiedzmy 2000-2500 zł co w przypadku 3.0 V6 nie będzie aż tak proste, dorzucasz z 1000zł za robotę i kolejne 500 na wymianę filtró, olejów etc. W sumie 4000zł.
Opcja B: Wymieniasz UPG, plan głowic, do tego rozrząd, no i może przy okazji jeszcze wyjdą jakieś uszczelki i inne pierdoły, zalewasz nowe płyny i taki koszt wynosi Cię w zależności od szczęścia i zakątku Polski myślę, że w zakresie 4000-5500zł.
Teraz wywalając 4000zł kupujesz kota w worku, dorzucając do około 5000zł masz zrobiony silnik. Czy to aż taka duża różnica w porównaniu do zysku ?
kleber:
na pewno wyjdzie taniej kupno innego uzywanego silnika tylko gwarancje masz zazwyczaj na 14 dni i nie masz pewnosci co ten silnik jest wart, natomiast ja na naprwe takiego silnika (a zrobiłem ich naście) daje rok gwarancji bez limitu kilometrów.
Jak bedzesz miał jakieś pytania to dzwoń 669 997 993
sobrus:
Z ciekawości : dlaczego wymiana UPG w tym silniku tyle kosztuje?
Części masakrycznie drogie czy tyle trzeba się narobić?
sztandi7:
To V6-stka jest, wiec zawsze było drożej niż w zwykłych rzędówkach. I podobno cholernie pracochłonna jest. Serwisówka jakaś chyba podaje 22h, samo wyjęcie i wsadzenie bodajże 7h. No i wiesz... Masz dwie głowice, czyli plan plus sprawdzenie tez razy dwa, uszczelki też nie kosztują 100zł tylko ponad 200 jak chcesz dobre - i tu też razy dwa :)
ziutek567:
No i te 4-5 kafli to chyba liczone z remontem generalnym głowicy. Na uparciucha pewnie i w okolicach 2-2,5 by sie zmieścił jakby nie zmieniać łańcuchów, ślizgów itp. Zauważ że kolega ma gaz więc robocizna właśnie z gazem jest droższa
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej