Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Wymiana silnika 3.0v6
sobrus:
Wyjęcie i włożenie silnika, transport itd, podłączenie wszystkiego też nie jest mało pracochłonne.
Poza tym czy koniecznie trzeba wymieniać obie uszczelki? Rozumiem, że jak UPG pada, to raczej na jednej głowicy.
Tej dobrej chyba nie ma co ruszać, jeżeli oczywiście wiadomo która to jest. Pół biedy jeżeli kopci na biało z jednej rury, trudniej pewnie poznać skąd się leje do oleju.
Tak czy inaczej nie ma znaczenia czy uszczelka kosztuje 100 czy 200zł, skoro mówimy o kwotach rzędu 4-5k.
Do Rovera serii K same śruby głowicy kosztują około 200zł za komplet i są jednorazowe a mimo to naprawa to około 1000zł z planowaniem itd. Czyli dość drogo jak na R4.
ziutek567:
Nie ma potrzeby wyjmować silnika. A nie poznasz która uszczelka puszcza bo wydech jest wspólny przez pół długości samochodu. A tysiak za rzędóweczke 4 garową to nie jest jakaś kosmiczna kwota tylko raczej zawsze trzeba być na co najmniej taką cene przygotowanym. Rozrząd, oleje, płyn, komplet uszczelek i filterek i już z części mamy spokojnie 5 stówek, teraz robocizna dla mechanika i pozostała kwota dla zakładu obróbki od stówki w góre. I to wszystko licząc dla samochodów na jednym wałku rozrządu. Jak sie trafi jakiś 16v to rozrząd startuje raczej od 3 stówek w góre więc tysiak to delikatnie mówiąc.
sobrus:
No ja rozumiem, tylko właśnie w tym wątku wychodzi, że HGF w Jaguarze to jakaś katastrofa i taniej wymienić cały silnik....
Po co wymieniać rozrząd przy HGF? Robiłem uszczelkę w Roverze 2 razy DOHC i rozrządu przy tym nie wymieniałem. Pomijam że w Jaguarze jest łańcuch.
edit: chyba że mówisz o zrzuceniu i założeniu rozrządu no to OK :)
Tak czy inaczej nie widzę tego, żeby wymiana silnika była tańsza i łatwiejsza.
PS. Wydech faktycznie w X jest wspólny .. w S Type z tego co widze w internetach już nie
ziutek567:
Nie mówie, że obowiązkiem jest wymiana rozrządu na pasku, ale generalnie ludzie sami o to proszą przy robocie głowicy bo "sie termin zbliża", druga sprawa że jak nie wymienia sie całego rozrządu to nie wypada założyć drugi raz tego samego paska, bo sie jednak troszke wyciąga i generalnie jest taki dobry zwyczaj. Ale nie o tym ten temat tylko o tym co komu sie opłaca i za ile ;)
Tomi:
--- Cytat: sobrus w Marzec 12, 2018, 13:52:03 pm ---No ja rozumiem, tylko właśnie w tym wątku wychodzi, że HGF w Jaguarze to jakaś katastrofa i taniej wymienić cały silnik....
Po co wymieniać rozrząd przy HGF? Robiłem uszczelkę w Roverze 2 razy DOHC i rozrządu przy tym nie wymieniałem. Pomijam że w Jaguarze jest łańcuch.
edit: chyba że mówisz o zrzuceniu i założeniu rozrządu no to OK :)
Tak czy inaczej nie widzę tego, żeby wymiana silnika była tańsza i łatwiejsza.
PS. Wydech faktycznie w X jest wspólny .. w S Type z tego co widze w internetach już nie
--- Koniec cytatu ---
W X-typie trzeba się narobić przy tym silniku. Ponadto aby zrobić to dobrze, to trochę uszczelek trzeba wymienić. Niektóre tylko z oryginału... i nie tanie.
W kwestii rozrządu serii K, to była taka zasada, że pasek, który zrobił więcej niż 10kkm, drugi raz już nie jest zakładany i można coprawda zostawić napinacz i pompę wody... ale paska (przy przebiegu wyższym na 10kkm) drugi raz się nie zakłada. A jeśli ktoś składa na starym, to "januszuje". Podobnie można poskładać wszystko na silikon (zamiast wymieniać uszczelki). Dobre zrobienie uszczelki pod głowicą w K-serii to koszt od 1300 do 2000 zł i taniej nie będzie... chyba, że warsztat zrobi to za darmo. W każdym razie mnie się zdarzało parokrotnie poprawiać uszczelkę pod głowicą po innych warsztatach... warto tylko pamiętać, że głowica w K-serii zniesie 3 do 4 (maksymalnie, jeśli głowica w miarę prosta) planowań.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej