Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Wymiana silnika 3.0v6
Adiii:
Witam, mam problem ze swoim Jaguarem (3,0v6 + LPG), padła uszczelka pod głowicą i prawdopodobnie koszt naprawy będzie wyższy od wymiany silnika na inny używany.
Stąd moje pytanie ile wg. was to uczciwa cena za taką usługę tzn. wymiana plus przełożenie instalacji gazowej? :-thumpdown
Albo może zna ktoś w Krakowie lub okolicy, kogoś kto potrafiłby to zrobić i choć trochę się zna na Jaguarach, bo mechanicy widząc to auto odwracają się na pięcie ;] :-trudno
ziutek567:
Tysiak albo troszke więcej bo musisz w to wliczyć geometrie zawieszenia. Jeszcze pytanie w jakim stanie załatwisz ten silnik
q_nerk:
Wymiana UPG to nie jest kosmiczna technologia, da się bez problemu zrobić
Adiii:
Też się tego obawiam, na dwoje babka wróżyła, ale silnik może być już zużyty (LPG 7lat)
W dodatku do wymiany jest wysprzęglik, który jest podobno w środku skrzyni, więc chciałbym uniknąć płacenia dwa razy za robociznę i zrobić wszystko razem. :-trudno $$$P
Trak:
Parę lat temu uszczelkę pod głowicą wymieniał mi warsztat na Mierzei Wiślanej (w poprzednim iksie). Cena była do przyjęcia.
Niedaleko, na Myśliwskiej, jest też gaziarz, który zna takie silniki od strony LPG.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej