Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

Dobre klocki hamulcowe na przód

<< < (3/5) > >>

Alef Zero:
A klocki z V12 ?
Niedobre czy za drogie ?

Bocian:

--- Cytat: Kacper21 w Marzec 04, 2018, 22:42:38 pm ---Witam, osobiście odradzam ebc yellow, sam zamontowałem ich komplet na przód i na tył w połączeniu z EBC Ultimax i efekt był taki że po 7 tysiącach kilometrów klocki do wymiany z przodu i z tyłu, do tego tarcze z przodu do wymiany za kolejne siedem.

--- Koniec cytatu ---

Dobrze, że napisałeś, bo już miałem zamawiać.
Mój mechanik (który startuje też w wyścigach samochodowych) stwierdził, że EBC Red Stuff będzie dobrym wyborem, ale gość w sklepie internetowym stwierdził, że Red Stuff to takie minimum, raczej do lżejszych i wolniejszych samochodów i zachęcił do Yellow Stuff jako znacznie lepszych.

Kacper21:
W sklepie internetowym chcieli Ci wcisnąć yellow stuffy bo są droższe, faktycznie na pewno lepiej hamują ale nie są potrzebne na codzień nawet przy agresywnej jeździe, ja się właśnie dałem złapać tylko w sklepie stacjonarnym ebc, że do mojego kota yellow obowiązkowo, mimo że mechanik mi mówił że redy wystarczą i w dodatku nie będzie pyliło. Yellowy mają sens jak jeździsz bardzo ostro albo gdzieś startujesz bo w innym wypadku, szczególnie w eleganckiej limuzynie są po prostu uciążliwe... :D
Mam nadzieję że pomogłem.
Pozdrawiam

Bocian:
Myślę, że wezmę w takim razie Red Stuff.
Założę, dotrę i dam znać jak działają.

L_Vader:
Tez wlasnie zamowilem klocki Redy oraz tarcze EBC- bede zakladal za jakies 3 tygodnie komplet na obie osie i pozniej zdam relacje. Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej