Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Dobre klocki hamulcowe na przód
Bocian:
Tarcze chyba też będę wymieniał, bo obecne coś lekko biją przy hamowaniu. Możliwe, że znęcając się nad obecnymi klockami za to, że słabo działają, nadwyrężyłem i tarcze ;)
Tarcze EBC trochę drogie, bo 560 zł za sztukę widzę. Masz podobną cenę?
L_Vader:
Niestety do najtanszych nie naleza... komplet tarcz przod 1100, tyl 880. Do tego klocki i juz jestem lzejszy o 3100 ;) Tarcze standard- bo przy nacinanych juz robi sie 4 z przodu.
Mialem troche ciezko dobrac tarcze- bo z przodu mam 360 mm srednicy, z tylu 330 ( zalety XJR'a... :-X) i nigdzie w sklepach stacjonarnych nie mieli takich.
Bocian:
Zamówiłeś już?
W sklepie powerbrakes dostałem rabat i mam za 940 zł komplet gładkich tarcz z EBC.
Korci mnie żeby też tył wymienić, ale o dziwo klocki na tył z EBC są droższe niż na przód i kosztują ponad 700 zł a 610 zł po rabacie.
Zaproponowano mi też Hawk HPS (tył) za 550 zł. Znalazłem trochę opinii o firmie, ktoś tu wcześniej pisał o nich pochlebne słowa więc chyba wezmę te.
L_Vader:
Juz niestety po ptokach- zamowione i zaplacone :-cry. Fajny sklep i lepsze ceny w porownaniu do oficjalnego sklepu EBC
L_Vader:
U mnie juz po wymianie. Jestem na razie zadowolony, przejechalem okolo 700 kilometrow, wedlug zalecen poczatki bardzo delikatnie aby sie dotarly, dobrze hamuja- mimo ze nie mialem jeszcze sytuacji w ktorej musialbym mega mocno zahamowac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej