Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
3.0 D nie mogę zgasić silnika
rmazurek:
Wyciagnij bezpiecznik?
https://topix.jaguar.jlrext.com/topix/service/procedure/413175/PDF/4352e2c0-cb84-4676-8d19-615e505b7012/en_GB?
Czezary:
W Mercedesie 124 diesel był gaszony przez ssak, który zabierał powietrze i wtedy silnik gasł. Jeśli to ssanie padło, to był w silniku czerwony przycisk STOP, który pozwalał zgasić auto. Próbowałem coś takiego znaleźć dla Twojego jaga, ale nic nie ma w google. Może rzeczywiście przycisk nie styka ??????
ziutek567:
powypinajcie wtyczke z pompy wysokiego ciśnienia albo z wtryskiwaczy i zgaśnie
Strzykaa:
Dziękuję koledzy za podpowiedzi. Ogólnie udało nam się udusić kota szmatami 😂 zdemontowaliśmy środkowy panel. Rozlaczyliśmy, sprawdziliśmy i wciąż ten sam problem, te same komunikaty. Oczywiście odpalić już też się nie da. Na dzień dzisiejszy elektronik zabrał komputer żeby wgrać na nowo soft. Obstawiamy też iż mógł paść immobilizer także może jutro uda się ściągnąć kogoś kto postara się sprawdzić immobilizer. Ogólnie konsultowałem problem z serwisami jagura i żaden serwis nie zarejestrował jeszcze takiego problemu i rozkładają ręce. Jak już go naprawimy to podzielę się z wami co poszło i jak to naprawić. Na pewno jest to coś z elektryką bo sam silnik i osprzęt chodzi idealnie. Do usłyszenia 😀
rmazurek:
Info z TOPIX
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej