Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
3.0 D nie mogę zgasić silnika
Strzykaa:
Witajcie. Posiadam jaguar XF po lifcie z 3.0d 245KM. Od dłuższej chwili wywala mi komunikaty "restricted performance", "DSC not available" i "engine systems fault". Wszystko spoko, zjechałem i tadam nie mogę zgasić silnika. Przy każdorazowej próbie zgaszenie (normalne kliknięcie, dłuższe przytrzymanie) samochód pika i dodatkowo wyświetla "engine systems fault". Ktoś miał podobny problem ? Auto w ogóle nie reaguje na przycisk start stop nawet na chwilę nie "przygasa" silnik. Silnik pracuje równo, obroty 750, skrzynia poprawnie. Jak go teraz zgasić ?!
sobrus:
Może odciąć paliwo wyłącznikiem uderzeniowym, tylko trzebaby w niego czymś przywalić ??????
Strzykaa:
Pomysł dobry jednakże trochę desperacki. 😀 Jestem umówiony na 13 na podłączenie pod komputer może po skasowaniu błędów uda się zgasić i pomyślimy co dalej. Na razie sobie jeżdżę póki jeszcze jedzie ... już 3,5h to i jeszcze godzinę wytrzyma
maron:
Wesołej podróży!Dotychczas problemem bywało odpalenie,ale czasy się zmieniają ;D Ja bym próbował odciąc mu powietrze i zdławić potwora...
Strzykaa:
Został podłączony pod kompa. Jedyny błąd to błąd właśnie tego guzika start stop. Po skasowaniu błędu auto dalej nie chce się zgasić. Próbujemy dostać się do centralnego panelu i odłączyć cały ten elektryczny segment.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej