Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

x type skrzynia biegow - jaki olej ???

<< < (3/3)

qbaty:
pablo prawda jest taka, że współczesne samochody są projektowane na przebieg ~200 tyś km. Koncernom motoryzacyjnym nie opłaca się produkować samochodów typu Mercedes "beczka", które robiły pół miliona km, po czym robiło się remont i robiły drugie tyle. Nie sądzę, żeby którykolwiek ze współczesnych samochodów był w stanie osiągnąć taki przebieg, szczególnie przy serwisowaniu go zgodnie z zaleceniami producenta. Każdy olej, nawet "lifetime" zamienia z czasem swoje właściwości - nie ma cudów.

patryklojjaguarxtype:
Witajcie
To jaki ten olej polecacie ? Mam przebieg 87 tys prawdopodobnie nigdy nie zmieniany od 2003 tak twierdzi mechanik że nigdy nie ruszane było. 2.5 4x4.  Skrzynia pracuje równo, delikatnie bardzo delikatnie czasem tak rzuci z 1-2, 2-3 bieg potem już bardzo plynnie. Jednak to wyczuł mój znajomy który ma Volvo S60 że u niego kiedyś tak szarpało. Moje odczucie że odkad go mam czyli 2016 tak było.

sztandi7:
Ravenol JF506E - dostępny między innymi też w InterCarsie. Jak sama nazwa wskazuje jest to olej dokładnie pod skrzynię Jatco, montowaną w X-Type.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej