Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
X350 supercharger z problemami
Driv3rrrr:
Na pewno jest chiński. Trzeba by podmienić na inny nowy i zobaczyć. Grom chińskich (oryginałów już nie ma z tego co kojarzę) jest uszkodzona na dzień dobry.
kwaku85:
A czy jest możliwe, że jeśli raz pojawi się błąd ładowania, to konieczne jest resetowanie czegoś w sterowniku, bo inaczej mimo usunięcia usterki będzie świecił cały czas? Są samochody które tego wymagają, alternator niby ładuje obecnie, ale na desce nadal pojawia się błąd ładowania.
kwaku85:
Kombinowałem z tym ładowaniem i powoli kończą mi się pomysły. Wstawiłem stary regulator do zregenerowanego alternatora- ładuje 13.9-14V- kontrolka ładowania świeci. Kupiłem sprawny alternator z innego auta- ładuje 14.2, kontrolka ładowania świeci. Nie mam pomysłu, ładowanie jest, a błąd ładowania nie znika. Zaraz po odpaleniu na chwilę zgaśnie, ale po kilku sekundach pojawi się i tak już zostaje :-boks Sprawdziłem napięcia na stykach regulatora. Przy wyłączonym kluczyku 0-0-8, przy przekręconym- 12-12-8, czyli napięcia są. Komputer oszalał?
kwaku85:
Mam pytania do zgromadzonych:
Czy ktoś w Jagu wymieniał oryginalny akumulator i na jaki?
Czy ktoś wymieniał alternator lub regenerował swój?
Dziś walczyłem dalej z kotem i postanowiłem rozebrać jeden z regulatorów (konkretnie ten nowy, prawdopodobnie chiński). W środku jest układ programowalny (HV615). Skoro jest tam taki element to pytanie czy przypadkiem regulator (lub moduł komfortu) nie wymaga programowania w ASO.
Rozmawiałem jeszcze z jednym magikiem od elektroniki Denso. Powiedział że spotkał się kilkukrotnie z podobnym problemem i skończyło się na wymianie akumulatora na oryginalny. Dla mnie to już jakieś voodoo, ale cholera wie co producent zaszywa w elektronice żeby ściągnąć klienta do serwisu autoryzowanego.
xsnailx:
w sdd (przynajmniej w xf ) jest procedura kalibracji po zmianie nowego akumlatora... moze tu jest analogiczny temat
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej