Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

LPG do Jaguara

<< < (2/3) > >>

promotion:
ja mam KME na Barracudzie ,założone przez klinikę lpg z warszawy cena wraz z wymianą świec ok. 6000 zł i bardzo sobie chwalę .
mogę z czystym sumieniem polecić ten zakład .
w drugim kocie gdy go kupowałem miałem już zainstalowanego STAGA , nie najlepiej , ale też dało się go reanimować i kot śmiga normalnie . jedyny problem jest z parownikiem , bo był za słaby i jest tak zestrojony , że powyżej 4 tys. obrotów automatycznie przełącza się na benzynę . Tak więc mogę potwierdzić wcześniejsze wpisy , że najważniejsze jest aby ogarnął to jakiś fachowiec , a nie partacz . tyle w temacie .

Bocian:
Jakiej wielkości butla wchodzi zamiast koła?
Czy da się zamontować wlew obok korka wlewu paliwa?
Kojarzę, że montując w koło, trzeba przenieść kilka gratów do bagażnika. Może ktoś wrzucić zdjęcie jak to wygląda?

niewaskieauto:
Normalnie 60 litrów do zatankowania  i zbiornik  na powietrze na bok przenosimy.

promotion:
ja przeniosłem zbiornik powietrza jak najbliżej akumulatora i wszedł zbiornik 67 litrów . aby przenieść zbiornik z powietrzem trzeba odpiąć przewody ciśnieniowe od rozdzielacza i przełożyć je przez drugi otwór technologiczny w komorze bagażnika .

niewaskieauto:
Dokładnie tak, a zbiornik 67 brutto  czyli do zatankowania ok 60 jak poprawisz pływak. Dodatkowo wnęka wyklejona  matami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej