Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

LPG do Jaguara

(1/3) > >>

hen-koc-1984:
Jaka instalację LPG polecicie mi do Jaguar XJ 4.2 V8 2006r.. Napiszcie o wadach i zaletach systemów, które posiadacie?

filar12:
Porządnie założoną oraz wystrojoną.

Zalety LPG to ekologia dla środowiska oraz oszczędność dla własnego portfela podczas użytkowania.

bulgowic:
Ja u siebie w  Jaguarze X-Type 3.0 2006r. zainstalowałem instalację Landirenzo Lovato Fast i jestem z niej bardzo zadowolony, zapłaciłem za nią około 2,5 tys.zł, a oszczędności w porównaniu do PB mówią same za siebie. Mam ją 3 lata i nic do tej pory nie musiałem naprawiać.

mb_asasello:

--- Cytat: filar12 w Listopad 04, 2017, 13:43:44 pm ---Porządnie założoną oraz wystrojoną.

--- Koniec cytatu ---

Zgodzę się z przedmówcą. Moim zdaniem nie tyle "jaką" ile "gdzie". Dobry zakład dobierze Ci instalację pod Twój silnik i dobrze zestroi. Każdy, kto ma dobrze założoną i wystrojoną instalację będzie Ci polecał taką, jak ma sam. Jeśli ktoś ma taką samą instalację, ale założoną po partacku, to będzie Ci ją odradzał.

sobrus:
Dokładnie, dobry gazownik wazniejszy od marki.
Jakieś kosmiczne elementy trzeba montować tylko jeżeli nasze auto ma dziwne ficzery jak np. dotryski i lean burn (np Rover K-Series).

Ja mam zwykłego polskiego staga 300, polski reduktor, polskie wtryski po 150zł za listwę i śmiga 4 rok - zero problemów lato czy zima. Ale gazownik dobry.
A można mieć wtryski gdzie jeden kosztuje więcej niż moich sześć - i mieć problemy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej