SMiGACZ co było u ciebie przyczyna ? Bo własnie i mnie dotkną ten problem.
Jechałem na totalnej rezerwie, zwolniłem do 100, ściszyłem radio, zaobserwowałem ze powyżej 90km/h coś świszczy wraz z dodawaniem gazu ale auto miało moc reagowało na gaz ale z racji rezerwy nie jechałem szybko. Zatankowałem do pełna i w gaz, przejechałem jakieś 20km, świst nadal objawiał się powyżej 90km/h, ale przestałem się nim przejmować i jechałem, ale niestety po tych 20km pojawił się komunikat Restricted Performance. Nie uśmiechało mi się czekać na lawete auto jechało wiec jechałem te 80km/h, po jakimś czasie komunikat zgasł, auto odzyskało moc, dość mocno go przedmuchałem jechał wszystko było ok, ale ten delikatny świst był nadal, komunikat nie powrócił ale postanowiłem dojechać do domu delikatnie już nie przekraczając tych 80km/h.
Po wjeździe do garażu zajrzałem pod maskę no i coś się dzieje, silnik zapocony, wskaźnik oleju wskazuje poziom OK ale poziom jest delikatnie niższy niż od ostatniego sprawdzenia. Załączam zdjęcie, może ktoś miał podobna sytuacje co może być przyczyna?
Z góry dzięki.