Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
czujnik kąta skrętu
cezar:
Nie potrafi e tego ogarńąc nie wiem gdzie porównać :/
sobrus:
--- Cytat: cezar w Wrzesień 29, 2017, 12:58:47 pm ---Nie potrafi e tego ogarńąc nie wiem gdzie porównać :/
--- Koniec cytatu ---
Na początek porównałbym obrazek 20.1 z 20.2 to są różnice w szynie komunikacyjnej między wersjami UK i resztą świata.
Sam schemat DSC 05.3 jest wspólny dla obu wersji, ale widać że czujniki DSC (kable zielony (G) i żółty (Y) czyli CAN od obu z nich) wchodzą w układy opisane w 20.1 lub 20.2 więc dalej może być jakaś różnica.
Oba czujniki mają po 4 przewody. 2 na każdym z nich to CAN (zielony G i żółty Y), a pozostałymi dwoma (biało zielony GW i niebieski U) są połączone bezpośrednio ze sobą i modułem DSC.
Te dwa pozostałe przewody są widoczne na wtyczce do modułu DSC (JB185) pin 21 i 39 - kolory biało-zielony (GW) oraz niebieski (U).
Możesz dzięki temu miernikiem zobaczyć czy moduł kontaktuje się z czujnikami i tak trzeba czytać ten schemat :)
Podobnie sam moduł DSC jest podłączony do CAN.
kruk1234:
ja miałem taki problem tylko ze w moim wypadku był wyjmowany motor drążek kierowniczy kierownica zostały przekrecona pod komputerem na wyprostowanych kołach pokazywalo zly kont a na s kreconych raz wprawo dobry problem miną po obruceniu raz kierownicy o zerwanej taśmie nie wspomnę :)
anemwalker:
Hej. Udało się rozwiązać ten problem? Ja mam podobnie i podczas jazdy gdy wywala dcs zmienia się kąt skrętu kierownicy, tak pokazuje komputer diagnostyczny. zmienia się wartość row jak i tak którą później ustala jak się tylko ruszy. Kable sprawdzone, reszta czujników ok, sensor skrętu kierownicy wymieniony i dalej to samo. Podejżewam modół abs. Ma to sens?
Nawigacja
Idź do wersji pełnej