Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

czujnik kąta skrętu

<< < (2/3) > >>

sobrus:
Faktycznie skoro auto było przekładane, to może ktoś coś źle podłączył. A sprawdzałeś czujnik kąta wychylenia kierownicy? Jeżeli on źle pokaże, to yaw rate pewnie zgłupieje.

Te dwa czujniki współpracują ze sobą. Z tego co wiem czujnik kierownicy patrzy gdzie chcesz jechać, a yaw rate gdzie faktycznie auto jedzie. Jeżeli odczyty się im rozjadą to DSC nie zadziała.

Niech ktoś mnie poprawi jeżeli się mylę

Boodzio2:
Miedzy wersjami eu i uk wystepuja zmiany krzyżowe niektórych przewodów w kostkach .Jest to ładnie pokazane na schematach .

cezar:
Poprosze o schematy na których jest to ładnie pokazane :) ja wrócę w poniedziałek muszę się za to zabrać sam bo widzę że nikt nie ma weny zeby mi to zrobić każdy " fachowiec od Jaguara" między innymi VCentrum warszawa tylko narzeka że naprawa zaczyna się od 820 zl o NIE DAJĄ GWARANCJI ZE ZREOERUJA .  A NA DZIEN DOBRY KOMUTER ZA 210 ZL ..

Boodzio2:
http://www.jagrepair.com/JaguarTrainingGuides.htm  jcpf-animated

sobrus:

--- Cytat: cezar w Wrzesień 29, 2017, 11:16:23 am ---Poprosze o schematy na których jest to ładnie pokazane :) ja wrócę w poniedziałek muszę się za to zabrać sam bo widzę że nikt nie ma weny zeby mi to zrobić każdy " fachowiec od Jaguara" między innymi VCentrum warszawa tylko narzeka że naprawa zaczyna się od 820 zl o NIE DAJĄ GWARANCJI ZE ZREOERUJA .  A NA DZIEN DOBRY KOMUTER ZA 210 ZL ..

--- Koniec cytatu ---

Schematy elektryczne wysłałem Ci w innym wątku wczoraj.
Masz tam dokładnie rozrysowane DSC na schemacie 05.3 oraz różnice w podłączeniu do CAN - 20.1 dla LHD i 20.2 dla RHD.
Musze jednak przyznać, ze po pobieżnym obejrzeniu nie widzę różnic w podłączeniu tego czujnika.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej