Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
czujnik kąta skrętu
bart01:
Pytanie do wszystkich właścicieli kotów, mam problem z czujnikiem kąta skretu. Czy czujnik w 2,5 jest taki sam jak w 3.0?
na allegro znalazłem tylko do 3,0 i nie wiem czy bedzie pasował.
z góry dzieki za pomoc
q_nerk:
będzie taki sam
cezar:
Witaj ja z tematem sie bujam rok od czasu kiedy kupiłem kota z taki oto błędem Po przejechaniu ok 50m zapala się pomarańczową kontrolka "DSC system foluty" nikt mi nie potrafi ogarnąć tego problemu ... każdy tylko kompa podłączyć kase za diagnozę zgarnie i koniec pomocy... bez sensu poprosze namiary na kozaków co nie boją się takich usterek co mają sprzęt i pasje dobrych aut nie chce więcej zadnych marud...
sobrus:
Ten błąd może pojawić się z bardzo wielu powodów, od słabego akumulatora zaczynając, poprzez uszkodzenie czujników ABS, czujnika skrętu lub samego modułu DSC, uszkodzeniem wiązki, aż po problemy z pozostałymi modułami w aucie.
A jak zgarnęli kasę za diagnozę, to nie powiedzieli jaki był wynik?
Jak błąd pojawia się po 50 metrach to zainteresowałbym się czujnikami ABS, pierścieniami itd. Które koło, to wyjdzie na kompie. Wydaje mi się, że nawet zwykły ELM za 50zł jest w stanie to zdiagnozować.
cezar:
Oczywiście że wyszlo ze czujnik kata skrętu, prawdopodobnie walnieta wiązka bo czujnik sprawny zakupiłem drugi i to samo . Jakas zwara moze byc badz zamienione kable ktoś powiększył podczas przekładki ...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej