Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
drgania kierownicy XF-S
maron:
Tuleja którą zaznaczyłeś to mocowanie drążka stabilizacyjnego,nad nią ,mocowanie amortyzatora,obok mocowanie banana,w lewo przegub kulisty zwrotnicy ,pozostał tylko jeden-mocowanie do "sanek"czyli do reszty samochodu.To duża guma,(wymienialna)
gdy staje się zbyt elastyczna ,całe zawieszenie tego koła jest niestabilne i może latać na boki.
Shadow_956:
No dobra załóżmy ze to wina tej tulejki wiec dlaczego te drganie ustępuje ? Przekładnia kierownicze je niweluje ?
Shadow_956:
A zapomniałem jeszcze o jeszcze jednej przypadlosci, przy hamowaniu do 0 gdy auto staje to nim bujnie. Wiec zaczynam sie sklaniac do twojej tezy ze odpowiedzialne za te drganie jest ta tulejka. Ale z jej dostepnoscia jest bardzo kiepsko z tego co widze, jedynie ebay angielski, jutro podzwonie po ASO
maron:
Ja radziłbym jednak najpierw sprawdzić zmianę kół, to że bujnie przy zatrzymaniu może świadczyć o amortyzatorach.sklep.v12.com.pl/tuleja-przednia-wahacza-przedniego-dolnego-jlm21535.html-nie wiem czy to to samo.
Shadow_956:
Wg mojego rozeznania jest to tuleja o numerze C2P7942, pozycja numer 6 z załączonego rysunku, bo o tym mówimy tak ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej