Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Wejście AUX. Czy komuś się udało?
Czezary:
Spoko, ja z wersji bez mikrofonu też byłem zadowolony.
Ryback007:
nawet jakby to byla najlepsza jakos audycji radiowych to zawsze bedzie to transmisja fm gdzie stosunek sygnal szum jest mega niski, opinie moga dotyczyc porownania miedzy modelami, ale nikt mi nie powie ze gra to lepiej niz najgorszy bitrate mp3, baa to brzmi gorzej niz transmisja po bluetucie komorka radio, ale kazdy ma inne wymagania
Bocian:
Zastanawia mnie jak to możliwe, ale ktoś o tym urządzeniu napisał tak:
"Jednak jak samo Roidmi 2S działa? Bez zarzutu, a wręcz świetnie. Jedyne szumy jakie usłyszymy mają miejsce, gdy nie jest odtwarzana żadna muzyka. Jeśli tylko zaczniemy ją odtwarzać to jakość dźwięku jest zdecydowanie lepsza jakościowo niż w przypadku Audio CD, a w niektórych autach lepsza niż jakbyśmy mieli skorzystać z gniazda AUX."
Założymy, sprawdzimy, podzielę się opinią.
Ryback007:
od lat siedze w kinie domowym i najgorszym sygnalem jest wlasnie radiowy, jesli ktos pisze ze jedyne szumy jakie slyszy to wtedy kiedy nie gra muzyka to pozniej co sie z nimi dzieje.... nie slychac ich wyraznie gdyz muzyka zaglusza :), papier wszystko przyjmie, moze im ktos zaplacil za pisanie takich bzdur, obrazowo i tylko obrazowo, bo jakosc o wiele gorsza, to tak jakby ktos porownywal kiepsko nagrana mp3 do dobrego flaca
piotrorlowski:
roidmi przestało mi działać po 1 dniu. byłem względnie zadowolony, ale krótko, także nie polecam. transmitery fm to syf, zarówno jeśli chodzi o wygodę użytkowania, jak i o jakość dźwięku. pasmo fm jest odcięte powyżej 15khz i jeśli słyszycie te częstotliwości, to nigdy nie będziecie zadowoleni z jakości dźwięku. ja nie jestem i gdy tylko będę mógł, skorzystam z innej możliwości. nie po to mam 12 głośników, żeby słuchać jakiejś kupy.
ACM to jedno rozwiązanie, ale w tym momencie nieprodukowane, trudnodostępne i drogie.
drugim rozwiązaniem jest urządzenie robione przez użytkownika jaguarforums (veffremov), który robi to samodzielnie na zamówienie. jego strona internetowa: http://veffremovve.wixsite.com/jaguar?from=%40
jest jeszcze warsztat pod moskwą, który robi w jaguarach całkowitą wymianę systemu multimedialnego na urządzenie oparte o android lub windows. oferują także samo dorobienie wejścia aux. jeśli ktoś ma ochotę na wycieczkę do rosji, to tutaj znajdziecie wszystkie informacje: http://unicar-m.ru/organizaciya-aux-vxoda-dlya-jaguar-xj-x-s-type/ (google translate świetnie radzi sobie z językiem rosyjskim :) )
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej