Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Stuki w okolicach rozrządu przy wyższych obrotach
ziutek567:
Poruszałem twój problem i gadałem o tym z kilkoma mechanikami, wszyscy są jednego zdania. Coś jest popsute ;)
pavlox:
Na panewki bym nie stawiał bo na wolnych jest spokój tak do 1500 obrotów, nie wykluczam tego jednak na 100%. Dziś jadę do mechanika podnieść auto i posłuchać od dołu.Zobaczymy. Ziutek a mógłbyś podpowiedzieć co twoi mechanicy podpowiedzieli??? Jeszcze taka sprawa w czasie jazdy przy obciążeniu nic prawie nie słychać, naluzie 0 stuków, przy hamowaniu biegami dźwięk się nasila.Opcji mam niewiele, pracuję w Finlandii i za naprawę zapłacę więcej niż autko warte (tylko serwis jaguara), zostaje mi wasza pomoc i moje ucho,bo prawdopodobnie będę musiał zaryzykować jazdę do Polski. :-help
ziutek567:
Jak słychać z głowicy to szklanki albo wariator faz, bo łańcuch po całości by hulał, a po wtryskach by ci check wyskoczył bo źle by mieszankę spalało. Kolega miał paska 1.6 16v i u niego wtryski klepały bo go dojechał, aż głowice powypalało i inne bajki, jak pochodził pół godziny to przestały to potem gaz głośniej klepał ;) Jest do sprzedania do dziś jakby ktoś chciał :)
kleber:
odpal go i zostaw na wolnych obrotach do osiagniecia normalnej temp. jeśli wtedy bedzie klepał prawie cały czas to na bank panewki (przerabiałem temat nie raz)
pavlox:
Na wolnych obrotach nie stuka. Byłem dziś u znachora i panewki wykluczył, wskazał na szklanki lub wałek rozrządu. Jutro lecę na urlop i wracam po 25 Lipca, nagram filmik może wtedy będzie można coś więcej powiedzieć. Nie wiem czy wymiana motoru nie będzie najlepszym rozwiązaniem. Będę jechał do Polski może po urlopie, wlaliśmy z mechanikiem coś takiego do oleju, może dojadę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej