Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Stuki w okolicach rozrządu przy wyższych obrotach

<< < (3/4) > >>

ziutek567:
Liqui moli robi coś co nazywa sie wyciszaczem szklanek. Kiedyś dla sprawdzenia zalałem silnik w gofrze 2 i faktycznie sie uspokoiło, ale jak wymieniłem olej na świeży to efekt był ten sam. Te dodatki ala ceramika czy zagęszczacze to zasyfiacze silnika, a popychacze hydrauliczne stukają albo dlatego, że nie mogą utrzymać ciśnienia, lub po prostu sie zawalają syfem. Można by go przepłukać płukanką do oleju czy ropą ale każdy to robi na własną odpowiedzialność bo możesz stracić nagle kompreche na któryś gar, lub ciśnienie oleju zgubić. Także wszystkie eksperymenty na własną rękę :) O i jeszcze podpowiem że taki popychacz można wyczyścić jak to sie robiło w czasach PRLu gdy nie było części, ale teraz pewnie za robote sie zapłaci więcej niż to warte a nie wiadomo czy pomoże

pavlox:
Wiem że to zawala motor ale wyjścia nie mam, muszę do Polski dojechać, zerwę pokrywy zaworów i zobaczę co jest grane, w Finlandii roboczogodzina to 70 euro u znachora a serwisie 150, u nas kupię motor i za wymianę zapłacę prawie 0, ale sprawdzę co jest, oczywiście wszystko opiszę, pewnie komuś się przyda, stawiam na wałki rozrządu ale zobaczymy.

pavlox:
słyszałem że Motul i Liqui Moli otępia słuch

pavlox:
 ;D

kleber:
co Wy z tymi szklankami tam nie bardzo ma co sie tłuc (nie są hydrauliczne)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej