Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Pomozecie?:)

<< < (4/8) > >>

¶wierzak89:
hmmm...OK przepraszam ze pytam :-K jakie silniki w xj(88-91r.) sa najlepsze do gazowania? mam nadzieje ze nie wywalicie mnie z forum za to pytanie :-\

kogutki:
no to :-witamy i powiem ze poszukaj xj40 po 88. ja mialem 4,0 na gazie i dobrze sie sprawdzil.

¶wierzak89:
oki :) pomijając gaz...jaki element jest najdroższy w naprawie?i czy to cos czesto sie psuje? naj mniej awaryjne serie ktos zna? ::)
dzieki :-thank

optre:
Psują się napewno w więkrzości xj40, nawiewy, np. działa tylko na najwyzszych obrotach, to jest typowa usterka ale da si ę z tym jeździć.

qbaty:
Najlepiej szukać czegoś z końcówki produkcji (to dotyczy nie tylko Jagów ;) ), czyli blisko '94.
Tak jak pisał optre - drogie w naprawie jest zawieszenie nivo, trochę taniej wychodzi konwersja na zwykłe. Ale zawsze to spory wydatek, a z uszkodzonym nivo lepiej nie jeździć.
Upierdliwe są problemy z elektryką.
Szukaj egzemplarza ze zdrową blachą, bo dobry remont blacharsko-lakierniczy też kosztuje i trudno go rozciągnąć w czasie (tzn. nie da się go robić na raty).
A popsuć się może wszystko ;) W końcu zapragnąłeś samochodu, który w najlepszym wypadku będzie miał 15 lat...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej