Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

Pomozecie?:)

<< < (3/8) > >>

optre:
Witaj,
Jaguar co prawda nie jest najtańszym w utrzymaniu autkiem, ale nie jest tak źle, też jestem młody (21 lat) i mam ograniczone fundusze ale daje rade, więc Ty napewno też dasz.
Do jaguarka instalacje gazową jak juz montujesz (niemartw się ja tez mam w xj40) to zainwestuj w jakąś przyzwoitą i oczywiście sekwencja. Puki nic się nie psuje to utrzymanie jest do zniesienia, ale pod warunkiem że masz znizki na oc.  :-W
Oczywiscie jezeli będziesz miał do wyboru wersje xj40 to najlepszą jest 4 litrowy daimler (chociaż sporo osób twierdzi ze jest za bardzo cukierkowaty), Sovereign też jest wyposażony w wiele bajerów (podobie jak daimler) ale nie ma juz takiego cukierkowatego wyglądu.
4 litrowy silniczek nie spala duzo więcej od np. 3,6, ale oferuje lepszą dynamike.
Przed zakupem warto sprawdzić czy komputer wyswietla jakies bledy. No i warto sprawdzić czy to nie jest przypadkiem przekładka z anglika. Jaguar jest raczej w miare bezawaryjny, o ile się o niego dba. W niektórych xj40 było hydrauliczne zawieszenie, jesli kupisz z uszkodzonym to mozesz liczyć na wydatek żędu min. 1500zł. Ja kupiłem juz przerobione na zwykłe.
Jak coś chcesz jeszcze wiedziec to pytaj.

oskioski:

--- Cytat: optre w Maj 06, 2009, 21:19:07 pm ---jest do zniesienia, ale pod warunkiem że masz znizki na oc.  :-W

--- Koniec cytatu ---
:-hehe :-hehe :-hehe :-hehe :-hehe :-hehe :-hehe :-hehe

¶wierzak89:
znizki na szczescie sa ;) hehe...czyli z tego co piszesz nie jest zle...a jak Kot zacznie grymasic?mam nadzieje ze kredytow brac nie trzeba :(
dzieki za info:) :-K

qbaty:

--- Cytat: optre w Maj 06, 2009, 21:19:07 pm ---Do jaguarka instalacje gazową jak juz montujesz (niemartw się ja tez mam w xj40) to zainwestuj w jakąś przyzwoitą i oczywiście sekwencja.

--- Koniec cytatu ---
Nie żebym się jakoś znał na tym, ale z doświadczeń opisywanych przez użytkowników i osób zajmujących się "gazowaniem" wynika, że do 40tki nie da się włożyć sekwencji (tzn. wszystko się da, ale nie będzie ona dobrze pracowała) i zalecana jest dobra instalacja 2giej generacji.

optre:
Ja mam sekwencje i dobrze mi smiga na gazie, różnica w mocy jest prawie niezauważalna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej