Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
X300 rama pomocnicza dyferencjału i drążek stabilizacyjny
truten23:
Witaj!
Przede wszystkim załóż ramę. Najmniej z tym zachodu bo jest plug&play.
Zniknie to niepokojące chodzenie tyłu podczas szybszej jazdy. Auto prowadzi się znacznie pewniej i bardziej przewidywanie.
Jeśli nie przeszkadza Ci to przechylanie się na zakrętach, to stabilizator możesz przełożyć na dalszy plan.
Aha, przed robotą może zmień sobie przy okazji olej w dyfrze, bo ta rama zasłania korek poziomowskazowy. Nie za bardzo jest go jak później odkręcić.
katar83:
No to jeszcze pochwal się co, gdzie i jakie rozmiary tej płyty bo mój LWB nie ma w ogóle anti roll bara fabrycznie, więc musiałbym dorobić sobie tą płytę właśnie :)
katar83:
Ok, nie bede juz zakladac nowego tematu tylko spytam tutaj. Rame pomocnicza mam, wlasnie jest malowana, u mnie w Jagu jest ramka bez mocowan na drazek stabilizacyjny wiec zakupilem mocowanie i bede wkrotce sie tym zajmowal. Jeden problem jednak.
Podobno wyciagniecie tych wielkich srub z wahaczy graniczy z cudem. Czy ktos tutaj sciagal tylne waczacze w swoim Jagu i moglby cos opowiedziec?
Myslalem, ze jak sciagne cala rame i odkrece sprezyny i amortyzatory to caly wachacz teorycznie powinien pojsc na maxa w dol przez co wtedy bede mogl sprobowac wyczyscic rdze przez co moze sie uda je wybic? Ciac ich nie wolno bo kosztuje po 500PLN+ za sztuke :o
Mówie o tych srubach tutaj:
truten23:
No kurcze widzisz, miałem Ci odpowiedzieć i wypadło mi z głowy ::)
Tą płytę u siebie zrobiłem trochę na czuja, mierząc rozstawy poszczególnych śrub. :-V
Użyłem blachy chyba 8mm, bez sensu zupełnie. Blacha 3mm była by wystarczająca.
No ale. U szwagra w Jagu zrobiłem taki sam mod. Z tym, że dla niego kupiłem dokładnie taki zestaw z tym uchwytem stabilizatora jaki masz na zdjęciu.
Postanowiłem odciąć na spawach te blaszki i na żywca przyspawałem do fabrycznego jarzma. To rozwiązanie trzyma się już ponad rok, więc chyba to był dobry pomysł. :-V
Ciekaw jestem Twoich wrażeń z jazdy po tym tuningu.
katar83:
--- Cytat: truten23 w Marzec 19, 2019, 23:19:00 pm ---(...)
No ale. U szwagra w Jagu zrobiłem taki sam mod. Z tym, że dla niego kupiłem dokładnie taki zestaw z tym uchwytem stabilizatora jaki masz na zdjęciu.
Postanowiłem odciąć na spawach te blaszki i na żywca przyspawałem do fabrycznego jarzma. To rozwiązanie trzyma się już ponad rok, więc chyba to był dobry pomysł. :-V
Ciekaw jestem Twoich wrażeń z jazdy po tym tuningu.
--- Koniec cytatu ---
Haha! :-hehe
Siedzialem dzis w pracy i myslalem wlasnie o takim samym rozwiazaniu, czyli odcieciu tych bokow i przyspawaniu ich do obecnego mocowania, ale mimo wszystko najpierw bede probowal wyciagac :-hehe W sumie fabryczne spawy ogladam i nie powinno byc faktycznie problemu.
Bede robil generalnie wszystko na raz, rame wlasnie wyjalem z wanny do elektrolizy, to samo rame pomocnicza i mam juz nowe amortyzatory i sprezyny.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej