Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
X300 rama pomocnicza dyferencjału i drążek stabilizacyjny
KrzysiekEg:
Według mnie trudno interpretować takie wyniki. Napompujesz koła mocniej i już masz słabsze tłumienie. Ciężar w bagażniku. Dużo względnych, nawet to, że inne SKP i inna maszyna.
I wydaje mi się, z naciskiem na wydaje, że źle postrzegasz rolę stabilizatora. Jest raczej odwrotnie. Jak koła były niezależnie zawieszone, to tłumienie było wyizolowane i dokładnie odpowiadało za jeden zestaw: koło, amortyzator, sprężyna. Jak masz belkę łączącą, to właśnie część drgań idzie na drugie koło, tym samym siły rozkładają się na dwa zestawy.
Yoohas:
Temat przerabiany wielokrotnie ale wolę się upewnić ;)
Czy w późnym xj40 (1993) możliwe jest dołożenie ramy usztywniającej tył i stabilizatora? Wersja Daimler, ale na dzisiejsze standardy prowadzi się...hm...szukam właściwego słowa ;)
Chciałbym jednak poprawić pewność prowadzenia i przymierzam się do tej ramy i stabilizatora.
Szukać od x300 czy x308?
katar83:
Tak, jest mozliwe. Bedziesz musial wymienic tylna ramke dyferencjalu, ktora w porownaniu do twojej obecnej ma ekstra mocowania na bokach dla stabilizatora.
Yoohas:
Czyli jeśli nie upoluję całych sanek tylnych od x308 to wystarczy mieć tę płytę ze zdjęcia, "pajączka" usztywniającego, stabilizator z mocowaniami i dolne wahacze z uszami na łączniki stabilizatora?
Reszta podejdzie z mojego xj40?
truten23:
Nie pamiętam jak dokładnie wygląda dyfer w Xj40. Ale jeśli obecnie dyfer wisi Ci na wąsach, to dołożenie ramy pomocniczej powinno nie być problemem.
Dopiero jakbyś chciał dołożyć drążek stabilizatora to trzeba by coś kombinować.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej