Chłopaki ale straszycie, zacznę od tego, ze sam posiadam xf, właśnie z tym silnikiem 2.7 i zrobiłem 90 tys km w dwa lata, samochód ma teraz 201 tys i wszystko działa, silnik równo pracuje skrzynia normalnie przerzuca biegi bardzo płynnie nie wiem skąd te opinie o tych silnikach ja tam wymieniam olej co 10 tys km i złego słowa nie napisze na ten silnik. Jest takie powiedzenie na forum subaru" nie chcesz kupić subaru wejdź na forum
"
Jestem na etapie poszukiwania następnego samochodu i na pewno będzie xf obojętne z jakim silnikiem. Każdy ma jakieś plusy i minusy w moim wywaliłem dpfa reszta tak jak fabryka, no może poza skrzynia gdzie ponoć nie wymienia sie oleju i wymianami oleju co niby 24 tys km. Jedno Wam napisze,, choć nie na rękę bo go sprzedaje i robię sobie czarny PR, kiedyś musi sie zacząć psuć bo mi sie nie psuł a samochód ma już 8 lat...
Sory za składnie pisane z telefonu
Co do wyposażenia to koledzy napisali już chyba wszystko, większość xf jest bardzo dobrze wyposażona dla mnie wbitym samochodzie podstawa to akurat kamera cofania zabrała tylna szyba i wysokim kufrem cieżko by sie operowało bez kamery, grzana kierownica fajny bajer na zimę, mi akurat brakuje wentylowanych foteli ostatnio walnąłem trasę 1200km i plecy spocone, brakuje tez aby lusterko prawe samo sie obniżało do cofania ale bez tego da sie żyć.